Turism

Tabără gratuită la Buşteni

sfaturi-salvamont-1În fiecare an, vara, Autoritatea Naţională pentru Tineret, organizează la Buşteni o tabără tematică gratuită. În acest weekend, peste 100 de tineri din toate colţurile ţării au venit în staţiune, la centrul de agrement, pentru a învăţa mai multe procedee de adaptare în natură. La început, copiii au parte de un instructaj. Profesorii le explică cum se folosesc tehnicile de prim ajutor, rolul busolei şi orientarea cu aceasta. Grupaţi pe echipe, tinerii au mers la marginea pădurii, acolo unde au urmat indiciile şi s-au folosit de cunoştinţele dobândite pentru a-şi crea adăposturi. Au lucrat în echipă şi au văzut cum este să te descurci în natură fără a avea la îndemână prea multe lucruri de care să te ajuţi. Au fost entuziasmaţi şi au făcut tot cea le-a stat în putinţă pentru a obţine un rezultat bun în cadrul concursului de orientare turistică. Era pentru prima dată când au trecut printr-o astfel de experienţă. S-au distrat şi, în acelaşi timp, au aflat lucruri elementare care le vor folosi de acum înainte.
Radu Rareş: „Este foarte interesantă această tabără. Este frumos, relaxant. Ne-am plimbat în Buşteni, am participat la mai multe concursuri şi mi-am făcut mulţi prieteni.”
Diana Păun: „Este extraordinar în tabără. Am învăţat să folosesc busola, m-am plimbat şi m-am împrietenit cu mulţi tineri. Sunt din Craiova şi nu am mai fost până acum într-o tabără la munte. Condiţiile sunt excelente şi chiar mă distrez aici.”
Gabriel Ivănică: „Mi-au plăcut toate competiţiile. A fost interesant atunci când a trebuit să găsim mai multe repere cu ajutorul busolei. Echipa mea s-a descurcat destul de bine până acum şi sperăm să ocupăm locul I.  Este foarte distractiv şi, în acelaşi timp, învăţăm lucruri noi.”
Tinerii au fost înscrişi în tabără în urma unei selecţii. Au trebuit să scrie un eseu legat de modul în care văd ei activităţile din tabără. Cele mai bune lucrări au fost selectate de o comisie, iar autorii lor au venit gratuit la Buşteni. „Sunt 12 astfel de tabere în toată ţara. Pe timpul vacanţei de vară, organizăm tabere naţionale, iar copiii nu plătesc absolut nimic, deoarece costurile sunt suportate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Tinerii sunt bucuroşi şi încântaţi pentru că lucrează în echipă şi îşi fac prieteni. În urma programului nostru, ei socializează şi îşi dezvoltă anumite capacităţi”, a spus Bogdana Ţiţei, director în cadrul Direcţiei Programe Recreative pentru Tineret din MTS. Tinerii vor sta în tabără şapte zile, timp în care vor desfăşura diferite activităţi specifice supravieţuirii în natură, jocuri, concursuri de prim ajutor sau de dans. Seara, după o zi plină, se strâng în jurul unui foc de tabără şi fredonează cântece de munte.
Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co