Actualitate

The Land of Choice: Ursul a venit pe Valea Cerbului

urs-pe-valea-cerbului-2Vineri seară, un urs a oferit un adevărat spectacol pe Valea Cerbului. Turiştilor nu le-a venit să creadă că când au văzut fiara lângă locurile unde ei campează. Chiar dacă în zonă era agitaţie, pentru că toată lumea făcea fotografii, animalul şi-a văzut nestingherit de treaba lui. A mers la tomberon şi a înfulecat  tot felul de resturi, fără să îi pese de gălăgia din jur. Mulţi s-au apropiat la câţiva paşi de urs, iar alţii au preferat să-l privească de la depărtare. Turiştii care stau la cort pe Valea Cerbului spun că în fiecare seară vin musafiri cu blană.
„Nu îmi este teamă de urs, pentru că ştiu că îl preocupă mâncarea din tomberon. Este foarte frumos şi nu mă aşteptam să îl văd la doi paşi de mine. Animalul vine la mâncare că îi este foame.”
„Cred că nu mai are ce mânca în pădure, pentru că altfel nu venea aici. Sper să nu ne atace, deoarece foarte mulţi îl enervează cu aparatele foto şi cu gălăgia pe care o fac. Totuşi, trebuie să fim foarte atenţi pentru că e un animal sălbatic şi poate deveni agresiv.”
„Aş vrea să mă duc mai aproape de el, dar mă gândesc la cât de periculos este. Şi joi seara a venit o ursoaică cu 3 pui. Este un spectacol plăcut. Cred că este un animal inteligent. Este foarte multă lume aici şi este foarte pasiv. Nu îl interesează altceva decât mâncarea. Venim tocmai din Buzău pentru a vedea ursul şi ne bucurăm când apare.”
„E foarte drăguţ ursul, îmi place. Mă bucur că l-am văzut. Stau la distanţă, pentru că nu vrem să-l agităm şi să ne atace. Îl admirăm de departe, deoarece nu vrem să ne apropiem prea mult. Nu ştim cum poate reacţiona.”
Foamea îi detemină pe urşi să iasă din pădure şi să se hrănească din tomberoane. Valea Cerbului este o zonă special amenajată pentru campat, însă fiarele nu se sfiesc şi se apropie, chiar dacă zona este plină de corturi şi oameni. Silvicultorii încearcă să ţină aceste animale cât mai departe, suplimentându-le zilnic hrana în locuri special amenajate în pădure. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se apropie de urşi şi să nu-i fotografieze. Totodată, mâncarea nu trebuie ţinută lângă locul de campare. Animalele simt mirosul şi pot veni oricând la corturi pentru a se hrăni. La ultimul recensământ, în zonă au fost numărate 40 de exemplare, însă, între timp, acestea s-au înmulţit.
Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co