Tabără de alpinism în Munţii Bucegi
1.150 lei pentru 7 zile
Sunt tineri şi îi fascinează tainele muntelui aşa că şi-au programat o minivacanţă pe cinste într-o tabără din Bucegi. 38 de copii din toate colţurile ţării au venit zilele acestea la Padina pentru a învăţa bazele alpinismului. Unii dintre ei sunt la prima experienţă de acest gen, aşa că entuziasmul este mare. Zilnic, ei se caţăra pe stânci, coboară în rapel, pe tiroliană şi deprind tehnici de supravieţuire în munte. Micuţii îmbină astfel utilul cu plăcutul. Se distrează şi în acelaşi timp învaţă lucruri care le vor fi folositoare toată viaţa. Ziua în tabăra de la Padina începe la primele ore ale dimineţii cu o înviorare şi cu micul dejun. Copiii au un program bine stabilit pe zile, dar diversificat. Se pregătesc cu tot ce le trebuie şi apoi pornesc la drum către aventură. Printre activităţiile lor se numără excursiile pe munte, echitaţia, plimbările cu ATV–ul, dar şi numeroasele tehnici de escaladă. Totul se petrece sub privirile atente ale instructorilor, care îi supraveghează non-stop. Atracţia taberei este… tiroliana. Copiii se urcă pe stânci şi apoi ajung la sol pe o coardă. Dacă la început le este puţin teamă, după ce trec prin această experienţă îşi doresc să mai exerseze.
Nu numai tinerii sunt încântaţi de tabără, ci şi părinţii. Pentru 1.150 lei, copiii lor îşi petrec în munţii Bucegi 7 zile de neuitat şi învaţă lucruri noi. Carmen Stan – părinte: “Ideea este deosebită. Sunt nişte lucruri pe care, în mod normal, nu au cum să le facă şi pentru România este ceva inedit. Felicităm organizatorii acestei tabere”
Victor Ciortea – coordonator tabără: “Este o tabără tematică de alpinism. Se numeşte Floare de Colţ şi este la a patra ediţie. Organizăm două tabere pe timpul verii şi două pe timp de iarnă. Copiii învaţă rapelul, tiroliana, nodurile. Ei sunt foarte încântaţi pentru că află lucruri noi, utile. Mai târziu, când vor merge pe munte vor şti să facă o asigurare, un nod elementar, câţiva paşi în perete. Îi învăţăm şi cum să se comporte pe munte, cum să se orienteze în pădure, unde să facă focul, cum să monteze un cort”.
În cele 7 zile, tinerii beneficiază de cazare, trei mese pe zi şi supliment alimentar, de transport, plimări cu ATV-ul şi cursuri de alpinism. Săptămâna petrecută la munte este una plină de aventură şi de neuitat. Adelina ANEI