Actualitate

Suplimentele de hrană, ilegale?

Funcţionarii publici au încercat cumva să compenseze tăierea sporurilor şi au găsit o chichiţă legislativă – suplimentele salariale pentru hrană. Din păcate, acestea sunt considerate ilegale de către instituția prefectului.

Suplimentele salariale pentru hrană le-ar mai fi adăugat la salariu mai puţin de jumătate din cât pierduseră. Dar, ghinion! Nici acestea nu sunt legale, susţine prefectul, care a dat ordin ca în 18 primării prahovene să se blocheze aceste drepturi.
Prefectura Prahova a atacat în contencios deciziile luate în acest an în Consiliile Locale, pe motiv că sunt ilegale. Acum, instanţa de judecată este cea care va decide dacă oamenii vor trebui să dea banii înapoi, în perioada următoare, sau nu. “Motivul îl reprezintă faptul că în textul normativului respectiv este un articol care spune că suplimentele cu tot cu salarii nu pot depăşi ultimul salariu din 2009, iar prin aplicarea acestor suplimente se întâmplă acest lucru”, a declarat prefectul Adrian Dobre.
300 de lei pe lună iau din suplimente de hrană, 200 de funcționari ai Primăriei Ploieşti. În luna martie, consilierii locali au aprobat retroactiv, pentru 1 ianuarie, aceste drepturi care acum sunt considerate ilegale.

Primul termen e la toamnă
“Aceștia au luat suplimentele începând cu data de 1 ianuarie, conform unei hotărâri de Consiliu Local, urmând ca instanța să decidă, ținând cont că Prefectura ne-a acționat în judecată, urmâd ca primul termen să fie undeva prin septembrie”, a declarat viceprimarul Ploieștiului Cătălina Bozianu. “Ca orice hotărâre de Consiliu Local, și în această cauză este verificată din punct de vedere a legalității. În condițiile în care se stabilește că este ilegal, i se aduce la cunoștiință și atunci Consiliul Local trebuie să ia măsurile care îi sunt aduse la cunoștiință sau se merge în instanță și se întâmplă același lucru”, a spus prefectul Adrian Dobre.
Printre alte primării din județ care vor fi acţionate în judecată din acest motiv se numără cele din comunele Ariceştii Rahtivani, Băneşti, Păuleşti și din municipiul Câmpina, dar şi Consiliul Judeţean Prahova. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co