Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Handicapaţi pentru bani

Nici nu au început bine controalele la dosarele pentru asistaţii sociali, că au şi apărut problemele. Din cele 11 primării verificate, cinci au avut probleme şi au fost amendate cu 1.500 lei.

Este vorba de localităţile Apostolache, Şotrile, Păcureţi, Gura Vadului şi Gura Vitioarei. Aici, plata beneficiarilor legii venitului minim garantat a fost sistată temporar. “Din dosarele multor persoane lipsesc anumite date, în plus nu li s-au făcut anchete sociale periodic, aşa cum prevede legea, nu s-au dus la AJOFM să se intereseze pentru un loc de muncă”, a declarat prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre. Vina pentru aceste nereguli, spune prefectul, o au funcţionarii care nu au făcut anchete sociale corecte sau care nu sunt specializaţi în aşa ceva. În plus, aceste anchete nu au mai fost făcute de şase luni.
Urmează alte controale
În continuare vor fi controlate persoanele încadrate cu grad de handicap cu deficienţe de vedere sau de auz, pentru că există semnale de la primării ca sunt oameni cu aceste afecţiuni în acte, dar merg bine cu bicicleta şi chiar au permis de conducere. De altfel, funcţionarii Serviciului Judeţean de Permise Auto şi Înmatriculări vor verifica, pentru început, 5.000 de coduri numerice personale, pentru a descoperi persoane cu astfel de deficienţe, dar care figurează în evidenţe cu permise de conducere. În aceste situaţii, există două variante, ori se va anula permisul pentru cei care au probleme de vedere, ori se va anula certificatul medical pentru frauduloşi şi în plus aceştia vor suporta consecinţele, pe lângă cei care au întocmit actele false. De controale nu vor scapa nici prahovenii cu certificate medicale de handicap pentru boli mintale. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co