Imobiliare Valea Prahovei
Social

Suplimente salariale la Primăria Ploieşti

Prefectura Prahova a pierdut procesul prin care contesta acordarea de suplimente salariale pentru angajaţii Primăriei Ploieşti.

Aşa că funcţionarii vizaţi vor primi între 32 şi 600 de lei, lunar. Vor fi acordate şi sumele restante, începând din luna iunie, când Prefectura a contestat hotărârea de Consiliu Local care stabilea acordarea acestor bani. “E o hotărâre ce a fost acordată în temeiul Legii 330/2009 și prevede acordarea unor suplimente salariale pentru funcționarii publici, însă numai pentru anul 2010, pentru că nu sunt drepturi salariale câștigate” a spus șeful Serviciului Juridic-Contencios al Primăriei Ploiești, Cătălin Dobrescu.
Suplimentele sunt stabilite în baza legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Astfel, dacă există bani în bugetul local, pot fi acordate suplimente în cuantumul diferenţei între salariul de baza al funcţiilor publice de stat şi cel pentru funcţiile locale.

Banii sunt bineveniți
Sumele nu sunt mari, dar cum tăierile salariale i-au uscat pe funcţionari, fiecare leu în plus la salariu contează. “Este firesc că sunt bineveniți. Avem copii la școală, studenți…”, a spus un angajat din administrație.
“Am copil la facultate și rate de plătit la bancă.
Este greu şi cu tăierea asta salarială, aşa că vestea suplimentelor m-a bucurat. Nu sunt bani mulţi , dar mă bucur că ni-i dă”, a declarat un al funcţionar ploieștean.
La momentul la care acordarea suplimentelor a fost contestată de Prefectură, peste 600 de funcţionari primeau suplimente în valoare de aproape 230.000 de lei lunar.
După valul disponibilizărilor şi a plecărilor benevole, sub 500 de funcţionari vor primi aceşti bani.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co