Actualitate

Stop fumatului

Viciul fumatului a devenit viciul copiilor. O spun chiar specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova care au demarat campania „Să facem fiecare zi Ziua fără tutun!”, în încercarea de a sensibiliza prahovenii asupra riscurilor asociate consumului de tutun.

Voluntarii centrului vor fi prezenţi în toate unităţile şcolare din judeţ, vor împărţi pliante şi îi vor consilia pe elevi asupra riscului la care se expun datorită tutunului, încercând, totodată, să promoveze şi prevederile Convenţiei Cadru asupra Tutunului. „Sunt copii care încep să fumeze de la vârste tot mai mici, adică 10-11 ani. Noi încercăm prin această campanie să le oferim alternative sănătoase la petrecerea timpului liber, dar şi să le vorbim despre riscurile la care se expun din cauza fumatului”, a declarat coordonatorul Centrului Antidrog, Diana Giurgiuveanu. „Fumatul presupune o serie întreagă de complicaţii. De la boli cardio-vasculare, la cancer la plămâni şi probleme în dezvoltare. Este esenţial ca oamenii, în special copiii, să se ferească de acest viciu, care poate deveni mortal”, a spus medicul Dana Avramescu.

An de an
În fiecare an, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova, implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigară şi de a sensibiliza semenii în ceea ce priveşte necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice şi încurajează respectarea acestuia. M. B. u

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co