Actualitate

Bursele Rotary Valea Prahovei

Clubul Rotary Valea Prahovei a premiat, săptămâna trecută, cei mai buni elevi ai şcolilor generale din Sinaia, Buşteni şi Azuga.

La Sinaia, bursa anuală acordată de rotarieni a fost obţinută de Irina Bădescu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „George Enescu”. Criteriile de acordare au fost rezultatele şcolare din ultimul an şi premiile obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, iar Irina Bădescu este cel mai premiat elev din şcolile generale. „Nu a fost foarte greu, pentru că îmi place mult literatura şi învăţ destul de uşor. Nu este pentru prima oară când particip la concursuri; aceasta a fost a patra olimpiadă şi m-am obişnuit”, a spus eleva. Printre alte premii la nivel judeţean, Irina Bădescu a obţinut o menţiune la faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română.

Modele pentru ceilalţi
Bursele oferite de Rotary Valea Prahovei variază de la an la an, în funcţie de banii care se strâng. Prin premiile oferite, rotarienii încurajează performanţa şi doresc să stimuleze competiţia. „Nu facem nimic altceva decât să respectăm principiul Rotary, să ne implicăm în comunitate şi să premiem performanţa. În afară de concursurile de desen şi fotografie, încercăm la nivel de şcoli generale să descoperim talentele. Odată descoperite, le promovăm şi le aducem la cunoştinţa celorlalţi copii. Încercăm să creăm nişte modele pentru a-i antrena şi pe ceilalţi copii în competiţie”, a spus, preşedinte Rotary Valea Prahovei pentru anul 2010-2011, Marin Ilie. La Buşteni, bursa oferită de clubul Rotary a fost obţinută de Delia Gabriela Drăguşin, iar la Azuga, de Sara Vişan. C. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co