Actualitate

Specialişti în furturi de locuinţe

Descindere în forţă a oamenilor legii, în mai multe locuinţe ale unor prahoveni, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, în ultimele patru luni de zile.

Joia trecută, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare în Prahova – trei în Ploieşti şi şase în comuna Bărcăneşti -, poliţiştii încercând să dea de urma unor hoii care au dat spargeri în cel puţin 15 locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 300 de milioane de lei vechi. „Din locuinţele percheziţionate a fost recuperată aparatură electronică şi alte bunuri, susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni sau care să fi fost folosite la comiterea acestora. În zonele unde au fost efectuate percheziţiile s-a luat măsura instituirii de filtre rutiere, autovehiculele aflate în tranzit fiind controlate în vederea depistării persoanelor suspecte şi a bunurilor a căror provenienţă nu poate fi justificată. La acţiuni au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme-Explozivi-Substanţe Periculoase, Poliţiei Municipiului Câmpina şi Serviciului Rutier, cu sprijinul Serviciului Criminalistic şi al luptătorilor SIR”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.

„Recoltă” bogată
Cu această ocazie, au fost puse în aplicare şapte mandate de aducere, emise pe numele unor persoane cercetate în cadrul dosarelor penale aflate în lucru. Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni sau care ar fi putut fi folosite la comiterea acestora, în special fiind vorba despre aparatură electronică.
La poliţie au fost conduse mai multe persoane suspecte, faţă de care sunt efectuate cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co