Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Şomeri cu loc de muncă

Şi şomeri, şi cu contract de muncă! În fiecare lună, mai mulţi prahoveni încearcă să păcălească sistemul pentru a-şi spori veniturile.
Metoda aleasă nu este una legală, respectiv se fac că uită să anunţe autorităţile competente că s-au angajat. Şomerii cu indemnizaţie trebuie să ştie că, din punct de vedere legal, sunt obligaţi să informeze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova că şi-au găsit loc de muncă, în maximum trei zile de la data angajării. În practică, unii dintre ei încearcă să profite şi să încaseze şi indemnizaţie de şomaj, şi salariu. Din păcate pentru ei, depistarea acestor cazuri este destul de uşor de făcut de către cei abilitaţi. „Agenţia, periodic, compară baza de date a celor aflaţi în baza de date a şomerilor aflaţi în plată, cu baza de date a declaraţiilor depuse de către angajatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Opriţă.
În medie, pe lună, zece şomeri indemnizaţi apar şi ca angajaţi cu forme legale.
Când sunt descoperiţi, aceştia sunt obligaţi să restituie toţi banii primiţi ca indemnizaţie de şomaj. Reprezentanţii AJOFM Prahova spun că vor continua să facă verificările necesare pentru a depista falşii şomeri. A. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co