Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Număr redus de ajutoare

La Buşteni, anul acesta, au fost depuse aproximativ 500 de dosare pentru acordarea ajutoarelor de căldură, mult mai puţine faţă de iarna trecută.

Termenul limită de depunere a cererii a fost 25 octombrie 2011. Cei care nu s-au grăbit să-şi întocmească dosarul până la această dată nu vor primi din partea statului ajutor la plata facturii de gaze sau pentru achiziţionarea de combustibil solid. În Staţiunea Buşteni s-au depus cu 300 de dosare mai puţin faţă de anul trecut. Motivul nu este îmbogăţirea subită a locuitorilor din oraş, ci înăsprirea condiţiilor de acordare. Deţinerea unei suprafeţe de peste o mie de metri pătraţi de teren arabil, a unei maşini mai noi de zece ani sau a unui depozit bancar mai mare de 3.000 de lei i-a împiedicat pe oameni să depună cerere pentru subvenţie la gaze şi lemne şi vor fi nevoiţi să plătească integral factura din buzunarul lor, indiferent de veniturile pe care le au. Subvenţiile pentru încălzire cu gaze naturale vor fi cuprinse între 19 lei şi 262 de lei, în funcţie de venituri, iar pentru încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri între 16 lei şi 54 de lei pe lună.

Verificarea datelor
După centralizarea dosarelor, departamentul de asistenţă socială din cadrul primăriei trebuie să înceapă anchetele sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, pentru cel puţin 60% din beneficiarii dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei.
Persoanele care nu au menţionat corect componenţa familiei, veniturile acestora precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum sunt acestea trecute în formularul de cerere a ajutorului de încălzire, riscă o amendă de la 200 la 1.000 de lei. C. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co