Actualitate

Şcoala părinţilor

Fundaţia Medi’s derulează în Câmpina un proiect numit „Şcoala Părinţilor”, prin intermediul căruia oricine poate să ceară informaţii de la specialişti.

Se spune că cea mai grea meserie este aceea de a fi părinte. Copilul necesită multă atenţie, răbdare şi îngrijire şi întotdeauna mamele se lovesc de probleme nemaiîntâlnite, mai ales dacă îşi cresc primul copil. „Există un interval orar în care părinţii pot solicita informaţii exact pe temele pe care le doresc. Programul se desfăşoară, iniţial, sub forma unui chestionar, scopul acestuia fiind acela de a identifica necesităţile părintelui respectiv”, a declarat medicul primar pediatru Minerva Stanciu.

Interes deosebit
Într-o zi, se poate oferi consiliere pentru cinci sau şase părinţi, în funcţie de tema abordată. Cel mai solicitat subiect este „Creşterea rezistenţei organismului la infecţii”. Mămicile sunt încântate de posibilitatea pe care o au. „Am venit de trei ori până acum şi am vorbit despre vaccinare, îngrijirea copilului şi despre febră şi combaterea ei. Am învăţat cum să îi şterg corect urechiuşele, cum să îi desfund nasul, cam cât timp trebuie să îi fac baia”, a povestit Ema Drăgan. „Medicul, văzând copilul şi discutând şi de un trecut al anumitor boli, îţi poate explica exact ceea ce e de făcut şi ce măsuri trebuie luate în anumite situaţii. Noi, de exemplu, avem probleme cu nutriţia, cu suplimentele alimentare, pentru că are multe alergii şi nu prea ne dăm seama despre ce este vorba”, a spus o altă mămică, Gabriela Goran. Mamele nu au foarte mult timp liber şi multora este posibil să le fie dificil să meargă să stea de vorbă cu medicul. Pentru acest lucru există şi varianta on-line a Şcolii Părinţilor. „Programul este luni, miercuri şi vineri între 13.00 şi 15.30, marţea şi joia programul este între orele 17.00 şi 18.30, iar activitatea on-line, care să răspundă necesităţii de consiliere la distanţă pentru mămicile din alte localităţi, este pe Skype, lunea şi miercurea, între 18.00 şi 20.00, adresa fiind scoalaparintilor-medis. Orice părinte are întrebări în legătură cu tratarea anumitor afecţiuni sau cu modalitatea de creştere a copilului beneficiază de sfaturi gratuite din partea medicilor. Trebuie doar să apeleze la aceste servicii. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co