Actualitate

Şomeri cu diplome universitare

Cu peste o mie de absolvenţi de studii superioare care îşi caută loc de muncă, Prahova se află pe locul şase în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri cu facultate.

Imediat după Bucureşti, care conduce detaşat, în clasament se află judeţele Hunedoara şi Dolj, cu mai mult de 1.200 de şomeri cu studii superioare. “În acest moment avem înregistrate o mie de persoane cu studii superioare. Dintre acestea, 835 sunt şomeri indemnizaţi şi 165 sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, Cristiana Opriţa.

Greu de găsit o slujbă
În aceste condiţii, integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii se face, în cele mai fericite dintre cazuri, la patru luni după absolvire, arată un studiu recent. Tinerii din promoţia 2011 au la dispoziţie două luni de la data absolvirii, pentru a se înregistra la AJOFM. Doar aşa pot beneficia de ajutorul de şomaj, dacă nu vor reuşi să se angajeze până în septembrie. “Absolvenţii tuturor instituţiilor de învăţământ trebuie să se prezinte la sediile agenţiilor locale de ocupare a forţei de muncă de care aparţin cu domiciliul, pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a spus Cristiana Opriţa.
Anul trecut, peste 2.000 de absolvenţi de liceu sau facultate au beneficiat de indemnizaţia de şomaj. La nivel naţional, numărul şomerilor depăşeşte 430.000, iar dintre aceştia 30.000 se pot lăuda cu o diplomă de licenţă sau cu un masterat. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co