Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Şi-au făcut datoria

Sub tutela Inspectoratului General al Poliţiei Române, la Şcoala de Poliţie Vasile Lascăr, a avut loc un debriefing la care au participat ofiţerii care au activat în Georgia, Bosnia, Afganistan, Haiti, Congo şi alte zone cu probleme de securitate. „Dacă eşti în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, se poate întâmpla să fie aruncate pietre către tine. Acolo acest gest este un fel de sport naţional”, a declarat inspector principal Sandra Vişan.
Una dintre misiunile cele mai grele a fost cea din Congo, legată mai ales de prevenirea violenţelor sexuale, care, în ţara cu pricina, a atins cote alarmante. Aşa că ofiţerii români au fost nevoiţi să-i înveţe pe poliţiştii din Congo… propriile legi. „Din punct de vedere al violenţelor sexuale, în Republica Congo vorbim despre o problemă nerezolvată. Că, de exemplu, în perioada iulie-august, aşa cum a arătat şi media internaţională, au fost sute de violuri. Din păcate, unii poliţişti locali nu cunosc legislaţia din Congo, referitoare la violenţa sexuală”, a declarat comisarul Mihaela Savu.
Având în vedere că, prin toate zonele pe unde au fost prezenţi ofiţeri români, există tensiuni, pericolul fiind prezent la tot pasul, bucuria tuturor a fost că s-au întors acasă sănătoşi şi cu misiunile îndeplinite. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co