Actualitate

Se reabilitează drumul către Cabana Babele

Turiştii vor putea ajunge în vârf de munte cu maşina pe un drum sigur, care va fi deschis atât vara, cât şi iarna.

Este vorba despre Drumul Judeţean 713 Sinaia – Cabana Cuibu Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele, care a intrat în reabilitare. Proiectul este iniţiat de Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar valoarea de execuţie se ridică la aproximativ zece milioane de euro.
Startul lucrărilor s-a dat chiar în prezenţa preşedinţilor celor două consilii judeţene şi a autorităţilor locale. Drumul va fi reabilitat pe o lungime de 16 kilometri, iar termenul de execuţie este de doi ani. În tot acest timp, se vor executa lucrări de consolidare a zonelor cu căderi şi alunecări de teren, se vor realiza acostamente din balast, şanţuri din pământ sau beton, se vor amenaja drumurile laterale şi parapeţii.
Multiple avantaje
Investiţia le va permite turiştilor să ajungă mai repede şi în siguranţă în Munţii Bucegi. În plus, îmbunătăţirea infrastructurii va duce şi la o dezvoltarea a zonei. „Reabilitarea acestui drum este o idee mai veche. În 1971, când alimentam cu energie releul de la Coştila, mă gândeam că va veni timpul să ajungem în condiţii moderne la Vârful Omu. Firmele care au câştigat proiectul sunt de prestigiu şi îşi propun să realizeze o lucrare dificilă. Vremea când se credea că lumea ajunge la turism numai cu căruţa şi cu calul a trecut. Astăzi, cei care doresc să facă turism, îl fac numai cu maşina şi ne-am gândit să venim în ajutorul lor, astfel încât numărul turiştilor pe bazinul superior al Văii Prahovei şi al Văii Dâmboviţei, să se dubleze”, a precizat  preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cozma.
În ceea ce priveşte deszăpezirea drumului, autorităţile judeţene dau asigurări că nu vor exista probleme şi că utilajele vor reuşi să-şi facă treaba, chiar dacă vorbim de o zonă montană. Până acum, pe Drumul Judeţean 713, se putea circula numai cu atv-ul sau cu maşina de teren, din cauza terenului accidentat şi  foarte puţini turişti aveau posibilitatea să ajungă în Munţii Bucegi. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co