Actualitate

Sezonul echipamentelor scumpe

Pârtiile s-au deschis la munte, iar pasionaţii sporturilor de iarnă au testat deja omătul. Aflaţi însă, că sporturile de iarnă nu sunt însă, pentru toate buzunarele.

În timp ce românii cu un buget mic, preferă să vină rar pe pârtii şi să închirieze un echipament mai ieftin, cei cu dare de mână, dau mii de euro pe clăpari, schiuri, beţe, cască şi costum. „Mi-am cumpărat schiurile şi costumul anul trecut undeva la 900 de euro. Celelalte accesorii le aveam deja şi nu a fost nevoie să îmi mai caut. Eu zic că se merită investiţia, dacă îţi place să schiezi. Până la urmă, un echipament scump însemnă şi calitate, iar eu nu fac rabat de la calitate”, a povestit Ionuţ Vişan. Pentru mulţi, imaginea contează cel mai mult, aşa că îşi schimbă vestimentaţia din doi în doi ani, în funcţie de tendinţe. Ajung să dea cel puţin 1.000 de euro pe echipament şi spun că merită toţi banii, mai ales dacă vrei să fii admirat pe pârtie. Este exclus din start echipamentul second sau cel de la închirieri.

La polul opus sunt schiorii care pun mai mult accent pe însuşirea corectă a tainelor acestui sport. Preferă să-şi cumpere un echipament la preţuri modice, să-l păstreze câţiva ani, apoi să-l vândă şi să-şi cumpere altul, sau dacă bugetul nu permite acest lucru, să închirieze schiurile şi să aibă costumul propriu. „Eu mi-am luat anul trecut costumul de schi la reducere. Preţul iniţial era de 1600 de lei şi l-am cumpărat cu 900 de lei. În schimb, nu mi-am luat schiuri, deoarece nu practic acest sport foarte bine şi am zis că, pentru început, e mai bine să închiriez unele. Oricum, nu aş da mii de euro pe ele, deoarece pot face lucruri mult mai importante cu aceşti bani”, a explicat Mihaela Cojocaru. Cât costă un echipament la second hand?
Preţul unei perechi de schiuri carve, care nu au fost folosite mai mult de un sezon, pleacă de la 300 de lei şi pot ajunge la 500 de  lei, clăparii costă între 150 de lei şi 250 de lei, iar beţele sunt mult mai ieftine: 20 de lei. Cele noi, însă, sunt mult mai piperate. Mărcile renumite de schiuri se vând cu preţuri cuprinse între 750 şi 2.500 lei, clăparii ajung să coste 500 de lei, iar beţele 100 de lei. În plus, la aceste costuri, se mai adaugă şi cele pe costumul de schi, cască, ochelari şi mănuşi. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co