Politica

Seniorul liberal Ouintus, în vizită la Câmpina

Săptămâna trecută, filiala Partidului Naţional Liberal (PNL) din Câmpina l-a avut ca invitat pe preşedintele de onoare al acestui partid, Mircea Ionescu-Quintus.

„Este o întâlnire care, poate, cumva, va reuşi să trezească din nou, în noi, spiritul libertăţii, a dorinţei de dreptate şi de bine”, a spus liderul filialei PNL, Virgil Guran. Făcând o trecere în revistă a situaţiei dificile în care se află România în momentul de faţă, Virgil Guran a mai spus:
„Cred că principala cauză pentru această situaţie, pentru ceea ce se întâmplă cu noi, pentru sărăcia în care trăim, este faptul că nu respectăm, în general, legile. Nu neapărat cele scrise, pentru că foarte multe dintre legile noastre sunt strâmbe, ci legile morale. Una dintre legile morale spune foarte clar că trebuie să ne respectăm trecutul, valorile. Lucrurile acestea, din păcate, nu se mai întâmplă în România. În momentul când avem printre noi un lider, când avem printre noi valori, în loc să le ridicăm la rangul care trebuie, încercăm, în general, să le denigrăm, să negăm tot ceea ce au făcut. Pentru a încerca, la nivelul nostru, o reparaţie morală, am propus o întâlnire cu un om care se confundă cu istoria noastră, care a făcut multe în viaţă, pentru a încerca să schimbe ceva, care şi-a sacrificat tinereţea pentru binele aproapelui şi care, de multe ori, nu a primit respectul pe care îl merita”.

Un om de excepţie
Mircea Ionescu-Quintus a fost preşedintele PNL în perioada 1993-2001 şi senator de Prahova, în perioada 1996-2008, ministru al Justiţiei în guvernarea Stolojan şi a deţinut multe alte funcţii publice. La întâlnirea organizată de filiala PNL Câmpina, acesta a povestit despre vremurile trăite şi activitatea sa politică. Mircea Ionescu-Quintus este politicianul cu cele mai vechi ştate în rândurile aceluiaşi partid.
„În aprilie anul viitor, împlinesc 75 de ani, mi-e şi ruşine să spun, în această vreme a traseismului politic, de când sunt liberal. Prima mea legitimaţie de membru al Tineretului Naţional Liberal am primit-o de la primul ministru liberal Tătărăscu, după ce am vorbit la dezvelirea bustului lui Duca, în Ploieşti, la sfârşitul lui aprilie, 1936”, a mărturisit preşedintele de onoare al PNL.
La sfârşitul întâlnirii, liderul politic Virgil Guran i-a înmânat lui Mircea Ionescu-Quintus un album al oraşului Câmpina, apărut cu ocazia împlinirii a 500 de ani de atestare documentară şi distincţia „Un om pentru oraş”, instituită de filiala PNL. „O distincţie cu Brătianu pe medalie nu poate să fie o mai mare mulţumire pentru un om, oricât aş fi de vârstnic, oricâte demnităţi aş fi îndeplinit. Mă duc acasă cu această mulţumire că şi Câmpina sufletului meu mă ţine acolo unde mă simt bine: în sufletul dumneavoastră”, a spus Mircea Ionescu-Quintus la finalul întâlnirii.  Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co