Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Liniştea din tabăra PNG-CD

La PNG-CD nu e mare sfârâială politică, fapt recunoscut şi de către cei care fac parte, în teritoriu,
din rândurile acestei formaţiuni politice.

Spre sfârşitul anului 2009 sau la începutul lui 2010, preşedintele Partidul Noua Generaţie-Creştin Democrat (PNG-CD), Gigi Becali, declara public că îşi doreşte o apropiere politică de dreapta, respectiv PDL sau PNL. Condiţiona intenţia sa cu eventuala primire a funcţiei de vicepreşedinte al partidului care l-ar fi primit să-i întărească rândurile cu membrii săi. În timp, nu s-a mai auzit nimic despre aceste aspecte. „Nu sunt în măsură să furnizez informaţii oficiale despre viitorul acestei formaţiuni politice. Se purtau negocieri de anul trecut, iniţiate de preşedintele partidului, Gigi Becali, privind apropierea de către una dintre formaţiunile politice de dreapta. Se părea că exista o apropiere faţă de PDL, dar nu ştiu ce s-a mai întâmplat. Anul acesta, e foarte posibil să fie altă viziune”, a declarat consilierul PNG-CD Cătălin Mihalache, din cadrul Consiliului Local Breaza, despre situaţia delicată în care se află formaţiunea politică al cărei membru este.
În ceea ce priveşte activitatea politică a acestui partid, Cătălin Mihalache recunoaşte neajunsurile generate de faptul cu nu are un reprezentant în Parlament. „Trebuie scoasă în evidenţă o cruntă realitate, respectiv faptul că partidele, de regulă, au activitate în campaniile electorale. Între campanii, mai puţin. Formaţiunile care au reprezentanţi în Parlament şi, bineînţeles, formaţiunea care are reprezentanţi în Guvern pot desfăşura o activitate vizibilă. Celelalte formaţiuni, să le spunem meteorice, inclusiv a noastră, au mai puţină influenţă”, a explicat Cătălin Mihalache.

Greu şi pe plan local
Nici la nivel teritorial, respectiv obţinerea a două posturi de consilieri în Consiliul Local Breaza, lucrurile nu stau mai bine. „După aproape doi ani de zile, în Consiliul Local nu se mai pune problema din punct de vedere politic, ci din punct de vedere al activităţilor individuale. Cu toate că au fost semnate protocoale de colaborare la început de mandat, după un an nu s-a mai ţinut cont de ele. Un an de zile a fost marcat de războaie de culise, iar acum se colaborează după simpatii. În Breaza e un consiliu amorţit, pasiv”, a spus consilierul Cătălin Mihalache.
Şi totuşi, în ciuda acestui statut meteoric al unor partide gen PNG-CD, PP, PRM şi altele, multe dintre ele sau toate la un loc ar putea avea influenţă, la un moment dat, putând fi atrase către partidele puternice, întărind rândurile şi forţa acestora, în situaţia unor alegeri anticipate sau nu, lucru ce le face să fie conştiente de importanţa lor şi de faptul că nu pot fi ignorate. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co