Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Seminar pentru oamenii de afaceri

La sfârşitul săptămânii trecute, organizaţia PDL Câmpina, în colaborare cu SC Vernum Consult, a iniţiat un seminar pe tema „Finanţări nerambursabile pentru întreprinderi mici şi mijlocii”.

La această manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai societăţii respective, directorul sucursalei Băncii Transilvania din Câmpina şi Cezar Grama, directorul Agenţiei de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Prahova.
În cadrul seminarului s-au prezentat noutăţi legislative în domeniul finanţărilor nerambursabile, de către reprezentanţii SC Vernum Consult SRL, dar şi soluţii de finanţare şi cofinanţare a fondurilor structurale de către instituţiile bancare, dezvoltate de către directorul sucursalei Băncii Transilvania. Chiar dacă a fost o activitate iniţiată de către un partid politic, la seminar au participat în jur de 30 de persoane care activează în diverse domenii de afaceri. „Dialogul este important pentru noi, dar la fel de important este ca noi, cei din Câmpina, să încercăm să sprijinim mediul de afaceri, şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere administrativ”, a spus, printre altele, edilul Câmpinei, Horia Tiseanu, în deschiderea seminarului, trecând, în acelaşi timp, în revistă proiectele administraţiei realizate sau în curs de realizare, din fonduri europene.

Discuţii în jurul banilor
„APDRP este fosta agenţie SAPARD, reorganizată, care asigură implementarea tehnică şi financiară a Fondului European de Dezvoltare Rurală, Planului naţional de dezvoltare, prin strategiile rurale, 2007-2013. În acest moment, la nivel naţional, agenţia are proiecte contractate în proporţie de 70%, din totalul de 7 miliarde de euro alocate pentru APDRP. La nivelul judeţului Prahova, avem investiţii în agricultură, în valoare de 150 milioane de euro, ceea ce înseamnă un grad de absorbţie foarte bun. La nivelul plăţilor, avem plăţi cu o valoare de aproape 50 de milioane de euro, la acest moment, şi se continuă o absorbţie foarte accelerată, în acest an şi în perioada următoare”, a precizat şeful APDRP Prahova, Cezar Grama.
Pe lângă prezentările tematice făcute de către cei invitaţi în acest sens, oamenii de afaceri au primit mape cu pliante din partea APDRP, cu îndrumări şi criterii pentru tipuri de investiţii eligibile, pentru dezvoltare rurală şi pescuit şi stadiul implementării programului naţional de dezvoltare rurală. La sfârşitul seminarului, cei care l-au susţinut au răspuns întrebărilor oamenilor de afaceri, întâlnirea dovedindu-se a fi benefică pentru toţi cei prezenţi. C. N.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co