Actualitate

Casă eco la Azuga

Construcţiile reci din fier şi beton ar putea fi înlocuite, în următorii ani, de casele prefabricate din lemn aduse tocmai din Finlanda. Preţul pentru o asemenea locuinţă este între 300 şi 1200 euro pentru un metru pătrat, în funcţie de cerinţele proprietarului. Casa poate fi comandată dintr-un catalog, iar aceasta va fi livrată sub forma unui kit complet, cu ferestre şi instalaţii sanitare, putând fi montată pe cuzineţi sau pe placă.
Termenul în care o asemenea casă poate fi achiziţionată este de şase săptămâni, iar montajul poate fi realizat în trei săptămâni. Cea mai accesibilă ca preţ costă 40.000 euro şi are 80 de metri pătraţi.
Casa este realizată din materiale de construcţie din lemn de pin nordic, rezistente şi ecologice, are o acustică şi o eficienţă termică mai bună decât cele construite din piatră.
În România, prima casă de acest fel a fost montată la Azuga, iar următoarea va fi asamblată la Neptun, pentru a servi drept model celor interesaţi să cumpere o locuinţă de vacanţă. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co