Cultura

Şeicaru şi Socaciu au cântat la Buşteni

Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu i-au colindat pe locuitorii oraşului Buşteni. Cei doi artişti au ridicat sala în picioare şi i-au făcut pe oameni să uite pentru câteva ore de greutăţile cotidiene.

Sala de spectacole a Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni a devenit neîncăpătoare pentru cele 400 de persoane care s-au înghesuit la concert. Artiştii au interpretat colinde, dar şi piese foarte cunoscute, datorită cărora au cunoscut succesul de-a lungul timpului. Victor Socaciu s-a simţit excelent la Buşteni, ca într-o mare familie. A fost primit cu aplauze, iar publicul a cântat împreună cu el toate melodiile. “Mi-a plăcut foarte mult la Buşteni. Am găsit un public entuziast, dornic de a se bucura de aceste zile de sărbătoare, în care toţi ne gândim la ziua de mâine pe care ne-o dorim mai frumoasă. Aşa că, ne-am strâns în familie şi am petrecut câteva moment deosebite”, a precizat Voctor Socaciu.  Vasile Şeicaru nu s-a aflat pentru prima dată în staţiune. Este al treilea concert care îl susţine la centrul cultural în 2010 şi a promis că va reveni la Buşteni, deoarece aici este a doua sa casă şi locul unde are prieteni foarte buni. “Am venit de foarte multe ori aici, deoarece mă simt exact ca acasă. Am ajuns aproape de finalul turneului meu care a început pe 1 decembrie, iar la Buşteni am rămas uimit de reacţiile din sală. Am văzut copiii care abia se ţineu pe picioare, dar dansau pe scenă tot timpul, am văzut bătrâni şi tineri. Sunt semne extraordinare că folk-ul este într-o revenire totală. Tinerii îl descoperă şi eu mă bucur tare mult că se întâmplă acest lucru”, a spus Vasile Şeicaru.

Ca pe vremuri
Concertul a reprezentat  cadoul autorităţilor locale pentru locuitorii oraşului Buşteni, iar intrarea a fost liberă. “Foarte rar ai ocazia să participi la un astfel de concert. A fost o mare bucurie pentru noi că aceşti doi mari artişti au venit în Buşteni. Spectacolul a ridicat publicul în picioare şi ne-am bucurat că am putut să le aducem locuitorilor oraşului zâmbetul pe buze”, a declarat viceprimarul oraşului Buşteni.
Spectatorii şi-au adus aminte de vremea tinereţii şi de Cenaclul Flacăra. Mulţi nu i-au mai ascultat live pe Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru de 15 ani, iar revederea cu cei doi a fost emoţionantă. La finalul concertului, toată lumea s-a înghesuit să ia autografe şi să le ureze artiştilor sărbători fericite. “Ca întotdeauna, un spectacol extraordinar, la care sala a răspuns peste aşteptări. Mi-a făcut plăcere să-I revăd în formaţie completă, mi-am adus aminte de Cenaclul Flacăra, de anii tinereţii, de facultate. A fost o atmosferă extraordinară şi un spectacol pentru prieteni, deoarece nu s-a simţit acea barieră între cei de pe scenă şi noi, cei din sală. Felicitări organizatorilor, deoarece ne-au oferit două ore cu muzică bună”, a spus Cristi Popescu.
Spectacolul de Crăciun a încheiat la Buşteni seria evenimentelor din 2010, iar acum autorităţile pregătesc calendarul acţiunilor cultural pentru primele luni din 2011. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co