Actualitate

Se va ţine Târgul Mierii!

În ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, propunerea de cofinanţare a Târgului Mierii cu 7.000 lei nu a fost aprobată. Desfăşurarea manifestării a fost pusă sub semnul întrebării, dar în cele din urmă intervenţia unor sponsori a rezolvat problema finanţării.

Târgul Mierii va avea loc în perioada 22-24 februarie, la Casa Tineretului din Câmpina. „Târgul Mierii va avea loc, chiar dacă nu s-a aprobat finanţarea de către Consiliul Local. Se pare că a fost o reacţie de moment a majorităţii USL-PPDD, care, poate deranjată de respingerea unui proiect dde hotărâre legat de nişte terenuri – un proiect, zic eu, de mică importanţă-, a pedepsit pur şi simplu, organizatorii Târgului Mierii prin neacordarea de fonduri. Sper să fie la fel de bine organizat, să aibă tot felul de momente deosebite, astfel încât tradiţia să se păstreze, iar municipiul să fie cunoscut în toată ţara cu acest târg, aşa cum a fost şi până acum”,  a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.  „Am ţinut ca laa 510 ani, 510 ani de apicultură atestată pe meleagurile câmpinene, să facem, totuşi, manifestarea la Câmpina şi au apărut nişte oameni cu inimă mare care ne-au ajutat. Am primit două sponsorizări, sunt două parteneriate, care ne permit să facem în continuare Târgul Mierii la Câmpina”, a explicat preşedintele Asociaţiei Apicola Valea Prahovei, Mihail Apostolescu.

Pericol de schimbare a oraşului
În cazul în care Consiliul Local Câmpina va refuza o cofinanţare pentru ediţia din anul 2014 a Târgului Mierii, organizatorii vor lua în calcul desfăşurarea acestuia în alt oraş. „Din nou, anul viitor, voi veni cu propunerea de organizare a Târgului Mierii şi sper ca pasiunile politice să mai scadă şi să avem o înţelegere între toate forţele politice, astfel încât şi această manifestare să fie promovată în continuare”, a spus Horia Tiseanu. „În momentul în care Târgul Mierii nu este dorit la Câmpina, nici nu putem să-l facem. Este o manifestare foarte mare, care a crescut de la an la an – este a VIII-a ediţie-, aduce din ţară poate 15.000 de oameni în trei zile şi nu putem să-l facem cu un buget de 5.000 de euro. Valea Prahovei  e lungă, nu se opreşte la Câmpina…”, a declarat preşedintele Asociaţiei Apicola Valea Prahovei, Mihail Apostolescu.
În perioada următoare, albinuţa Nina va merge în şcoli şi licee să invite elevii şi cadrele didactice la târg. Din a VIII-a ediţie a Târgului Mierii nu vor lipsi concursurile cu premii: „Cel mai mare mâncător de miere”, „Cea mai frumoasă prezentare de stand” sau „Cel mai interesant produs”. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co