Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Se mută grădiniţele

Copiii care învaţă la grădiniţele 1 şi 29 din Ploieşti vor fi mutaţi, în curând, în alte săli de clasă.

Administraţia locală a luat această decizie deoarece imobilele în care funcţionează în acest moment cele două instituţii de învăţământ au fost încadrate, în urma verificărilor, în categoria clădirilor clasa I de risc seismic. „Încă din 1999, a fost făcută o expertiză a construcţiei şi a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Clădirea este veche şi copii nu mai pot învăţa aici în siguranţă, ne-a explicat Maria Neagu, director Grădiniţa nr. 29 Ploieşti.” Imobilele în care funcţionau cele două unităţi sunt vechi şi nu au fost niciodată reabilitate, una dintre ele fiind chiar revendicată. Pereţii au crăpături imense, iar tencuiala a căzut deja de mai multe ori. Un adevărat pericol pentru cei aproape 150 de preşcolari care învaţă acolo.
Autorităţile locale au încercat să mute preşcolarii în alte locuri chiar în săptămâna de vacanţă care tocmai a trecut, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza timpului disponibil prea scurt. Edilul oraşului, Andrei Volosevici, a declarat că „avem mai multe variante de lucru la această problemă, dar cea mai potrivită este mutarea copiilor în clădirea de pe strada Romană unde vor putea învăţa patru grupe de preşcolari. Oricum, dăm asigurări părinţilor că cei mici vor primi spaţii adecvate studiului.”
Autorităţile locale trebuie să mai găsească şi alte locuri unde să mute câteva grădiniţe din Ploieşti. Cel puţin 6 spaţii au fost retrocedate de către proprietari.  Mariana BADEA

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co