Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Se modernizează staţiunea Buşteni

busteni-statiune-renascutaBușteniul va avea, în curând, o altă față. Municipalitatea a semnat un contract important care va permite o serie de amenajări în stațiune, în principal din punct de vedere turistic.

Staţiunea Buşteni se modernizează. Un contract în valoare de peste patru milioane de euro a fost semnat, săptămâna trecută, între reprezentanţii Primăriei, cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Agenţia de Dezvoltare Sud – Muntenia. Proiectul „Buşteni, o staţiune renăscută” este finanţat prin programul Operaţional Regional, iar investiţia presupune reabilitarea patrimoniului cultural, respectiv a Casei de Cultură şi a statuii Caporalului Muşat, dar şi modernizarea infrastructurii turistice. „Mă bucur să avem două proiecte finanţate din fonduri europene. Urez succes autorităţii publice locale de la Buşteni, deoarece greul de-abia acum începe. Eu sper să mai fie şi alte proiecte finanţate de fonduri europene în Buşteni, pentru a ajunge acolo unde merită, să fie perla Văii Prahovei”, a precizat secretarul de stat, George Nastasia.

Spații de recreere
Concret, în centrul oraşului se va amenaja un amfiteatru, se va construi un centru de informare turistică, se va amenaja un loc de joacă pentru copii, un pavilion public pentru evenimente muzicale, un parc contemplativ, un alt parc în pădurea de pini, un centru polivalent pentru competiţii sportive, o grădină botanică, iar la pârtia Kalinderu se va realiza iluminat nocturn.
„Le mulţumesc tuturor colegilor din Primărie care au muncit pentru acest proiect. Avem experienţă în acest domeniu, deoarece am mai realizat un proiect pe bani europeni şi l-am dus la bun sfârşit. Ne dorim din tot sufletul ca staţiunea să ajungă la standarde internaţionale şi are nevoie de aceste investiţii”, a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
Proiectul privind reabilitarea patrimoniului cultural se va realiza într-un an, iar cel pentru modernizarea infrastructurii turistice, în doi ani.
Prin această amplă investiţie, conducerea oraşului îşi propune să atragă noi turişti la poalele Bucegilor, să crească puterea economică locală şi regională şi să creeze noi locuri de muncă.Adelina ANEI


To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co