Actualitate

Nu uitaţi de formularul 200!

200Cu mai puțin de două săptămâni până la expirarea termenului limită pentru depunerea formularului 200, peste 4.000 de prahoveni depuseseră deja această declarație.

Până la sfârșitul săptămânii trecute, unii dintre prahoveni, probabil cei mai conștiincioși, s-au prezentat, deja, la Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Prahova. Până pe 17 mai prahovenii mai pot depune la Fisc declarația privind  veniturile realizate în bani, sau în natură,  din activități independente, adică activități comerciale, profesii libere și drepturi de proprietate intelectuală. “După ce iau formularele de la noi, oamenii le pot completa și trimite prin poștă, cu confirmare de primire, fie le pot aduce direct la noi. Termenul era 15 mai, dar pentru că data de 15 pică sâmbăta, termenul a fost prelungit pentru data de 17. După acest termen, cei care nu depun declarațiile vor fi sancționați cu sume între 10 și 100 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Prahova, Iulia Dumitrașcu.
Mai multe categorii
Tot formularul 200 trebuie să-l depună și cei  care desfășoară activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, câștiguri din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare și câștiguri din operațiuni de vânzare–cumpărare de valută la termen, pe baza de contract. “Prefer să nu las pe ultima sută de metri de teamă că voi uita, sau că, mai rău, voi găsi cozi interminabile”, spune unul dintre ploieștenii care au mers, deja, să depună declarația 200. Doar în Ploiești există 17.000 de astfel de contribuabili și peste 4.000 dintre aceștia au depus declarația. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co