Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Se îndreaptă lucrurile!

Tiu-Calin-1O datorie „istorică” de peste 100 de miliarde de lei vechi. Aceasta a fost „moştenirea” pe care a primit-o noua echipă managerială de la Spitalul Municipal Câmpina. Şi pentru ca lucrurile să nu rămână aşa, echipa de conducere s-a pus pe treabă, lucrând „în tensiune non-stop”, aşa cum a declarat medicul Călin Tiu. Şi s-a văzut că se poate face ceva pentru reducerea cheltuielilor, pentru a face ca balanţa încasări-cheltuieli să permită achitarea unei părţi a datoriilor pe care le are spitalul. În urma datelor contabile pentru luna noiembrie, s-a stabilit că 5 miliarde de lei vechi pot pleca către furnizorii care aşteaptă de ani de zile să recupereze anumite sume de la spital.
„Spitalul s-a redresat din punct de vedere al balanţei dintre încasări şi cheltuieli. Mai are datoria din urmă, care şi ea a început să se reducă, aproape 10%, ceea ce este mult pentru o perioadă atât de scurtă; practic, am scăzut sub suta de miliarde de lei vechi cu această datorie, care în septembrie era peste 108 miliarde de le vechi. În noiembrie este prima lună, după multă vreme, în care plătim semnificativ datorii din urmă, la cheltuieli curente, aferente lunii noiembrie de zece miliarde, peste salarii; spitalul a plătit 15 miliarde, deci cinci miliarde, numai în noiembrie, au plecat spre datoriile istorice”, a spus Călin Tiu, director Spitalul Municipal Câmpina.
Principala problemă a echipei manageriale a fost cea de a achita datoriile la utilităţi, care erau în valoare de 17 miliarde de lei vechi. Aşa cum spunea doctorul Tiu, facturile la utilităţi „frig cel mai tare” şi faptul că trei sferturi din bani au fost deja plătiţi către furnizori permite conducerii spitalului să discute cu ei de pe altă poziţie.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co