Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Se implinesc 106 ani de la trecerea in nefiinta a marelui Caragiale

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti adresează publicului invitația de a veni, mâine, 22 iunie, la sediul său pentru a-l omagia pe marele dramaturg ploieștean, acum, când se împlinesc 106 ani de la trecerea lui în neființă.

Genialul dramaturg Ion Luca Caragiale (1852-1912) a dăruit românilor o operă cu un caracter profund moralizator, în care a surprins cu acuratețe tipologii umane actuale și astăzi.

La evenimentul care își propune să marcheze așa cum se cuvine împlinirea a 106 ani de când lumea culturală românească și internațională a rămas mai săracă, prin dispariția marelui Caragiale, vor participa membrii trupelor de teatru laureate la cea de-a XXI-a ediție a Concursului interjudețean de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”.

Micii actori vor porni într-o paradă a costumelor de epocă spre bustul scriitorului de pe Bulevardul Independenței, unde vor pune în scenă câteva dintre operele dramaturgului, iar elevi de la Palatul Copiilor Ploiești, clasa de chitară clasică, și de la Zonta Club Ploiești vor susține un scurt moment artistic.

În semn de respect pentru prozatorul considerat de George Călinescu cel mai mare dramaturg român, se vor depune flori la statuile lui Ion Luca Caragiale din curtea muzeului care îi poartă numele și de pe Bulevardul Independenței din Ploiești, orașul copilăriei sale.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co