Turism

Se deschide fun park-ul din Buşteni

Lucrările la cel mai mare parc de distracţii de pe Valea Prahovei s-au încheiat, iar la începutul lunii februarie acesta va fi inaugurat. Este vorba despre fun park-ul din Buşteni, situat în apropierea pârtiei Kalinderu.

Reprezentanţii administraţiei locale s-au asigurat că toate instalaţiile sunt montate corespunzător, iar până la finalul acestei săptămâni constructorul va realiza toate probele de rigoare, pentru deschiderea oficială a instalaţiilor.
Astfel, turiştii vor avea noi alternative pentru petrecerea timpului liber, mai exact cinci instalaţii noi destinate copiilor, dar şi adulţilor.
„La 1 februarie vom avea fun park-ul în stare de funcţionare şi le vom oferi turiştilor o nouă zonă de agrement cu mai multe instalaţii importante. Avem un tobogan sanie, un tubbing şi o bandă cu colace, un carusel pentru copii. Toate aceste instalaţii vor funcţiona în toate anotimpurile, inclusiv baby-lift-ul, ce va avea o suprafaţă artificială de 4.000 mp astfel încât la vară să se poată schia pe pârtia de începători de lângă Kalinderu”, a explicat administratorul domeniului schiabil, Ion Vasilescu.
Parcul de distracţii are o suprafaţă totală de 14.000 mp şi reprezintă o alternativă la schi sau săniuş. Fun park-ul este asemănător cu cel din Insbruck – Austria, iar investiţia totală se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.
Pentru ţara noastră, aceast obiectiv turistic reprezintă o premieră, iar autorităţile estimează că odată deschis numărul turiştilor va creşte.  Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co