Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Schi la Azuga, sanie la Buşteni

Chiar dacă temperaturile nu sunt foarte scăzute la munte, pe Valea Prahovei, iubitorii sporturilor de iarnă au posibilitatea să testeze schiurile sau plăcile de snowboard.

Sezonul nu s-a deschis oficial, dar pârtiile din Azuga şi Buşteni au fost luate cu asalt de turişti. Stratul subţire de omăt căzut a fost îngroşat de instalaţiile de zăpadă artificială, aşa că, la Azuga, pe pârtia Cazacu, se poate schia, iar pârtia Kalinderu, din Buşteni, este ideală pentru săniuţe.
În centrele de închirieri materiale sportive, pregătirile pentru sezonul de schi sunt în toi. Se fac ultimele retuşuri la schiuri şi plăcile de snowboard, aşa ca şi cei care vor ajunge la munte nepregătiţi să se poată bucura de zăpadă. Aici, turiştii vor putea găsi atât echipament modern, cât şi schiuri clasice, toate foarte bine întreţinute. „Ne pregătim… Am reparat schiurile, le-am pus la punct, avem echipamente pentru toată lumea, pentru toate gusturile, de la cele moderne, la cele clasice. Cei care doresc să-şi amintească de primele lecţii o pot face cu ajutorul schiurilor clasice, iar cei care doresc echipament modern, îl găsesc la noi”, a spus Valentin Boltaşu, angajatul unui astfel de centru.

Program de funcţionare
Dacă, la Buşteni şi Sinaia, centrele de închirieri nu funcţionează încă, la Azuga, acestea merg cu aceleaşi preţuri ca în anii trecuţi. Astfel, un echipament complet de schi costă între 25 şi 35 de lei, schiurile şi beţele între 15 şi 20 de lei, iar o săniuţă între 5 şi 10 lei. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co