Sport

Schi extrem în staţiunea Sinaia

schi-extrem-in-sinaia-2Staţiunea Sinaia a găzduit în weekend două concursuri inedite, la care au participat zeci de sportivi din toate colţurile ţării. Împătimiţii schiului şi ai snowboard-ului au profitat din plin de ultimele zile de iarnă şi au luat cu asalt covorul alb.

Sâmbătă, în Valea Dorului, s-a desfăşurat concursul de sărituri Try To Fly, ediţia 2010. Peste 60 de rideri au testat pentru prima dată o uriaşă saltea gonflabilă, sub privirile a sute de spectatori. „Suntem la cea de-a doua ediţie, iar anul trecut concursul a debutat tot în Sinaia şi ne bucurăm că am revenit. Am oferit premii în bani şi echipamente, însumând 6.000 de euro”, a precizat organizatorul concursului, Laura Toma. Concurenţii au avut parte de senzaţii tari. Au sărit la o trambulină, în aer au efectuat diferite acrobaţii, iar apoi au aterizat pe saltea. „Totul este foarte frumos aici, iar atmosfera deosebită. Ne simţim bine şi este cel mai important lucru. Pârtia este excelentă, iar trambulina destul de înaltă”, a spus Viorel Corbu.
Duminică, zeci de amatori ai sporturilor extreme şi-au dat întâlnire în Sinaia, pe Carp, într-o zonă stâncoasă, unde nu oricine se poate descurca. În concurs au contat săriturile, stilul abordat de schiori şi, nu în ultimul rând… timpul parcurs. Freeride-ul este un sport care se practică în afara pârtiilor, în zone neamenajate. Acest sport a câştigat tot mai mult teren în ultimii ani şi în România, iar adepţii lui spun că nimic nu este mai plăcut decât să execuţi salturi spectaculoase de pe stânci. „Fiecare concurent şi-a ales o trasă, a executat sărituri şi ne bucurăm că sunt tot mai mulţi adepţi în România. Când practici acest sport, senzaţiile sunt fantastice, deoarece sportivii trebuie să sară peste stânci”, a precizat organizatorul Mihai Târea. Sinaia a fost aleasă pentru desfăşurarea concursului de sărituri de pe stânci deoarece oferă cele mai bune condiţii pentru practicarea sporturilor extreme. Pe văi, stratul de zăpadă este consistent, iar în unele locuri atinge chiar şi 70 cm.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co