Turism

Exerciţiu de salvare în Sinaia

exercitiu-de-salvare-in-sinaia-3Acţiune spectaculoasă de salvare la înălţime în staţiunea Sinaia. Telegondola s-a blocat și trei persoane au fost coborâte la sol de către salvamontişti.

Nu a fost vorba despre o defecţiune, ci de o simulare efectuată, săptămâna trecută, de oamenii muntelui.
”Aceste acţiuni sunt foarte importante pentru că oricând, la o avarie sau o întrerupere a curentului, putem fi puşi în situaţia de
a salva pasagerii. Trebuie să fim mereu pregătiţi şi împreună cu Salvamontul efectuăm aceste exerciţii periodic”, a precizat Costel Hogea, șef Telegondolă Sinaia.
Trei persoane s-au urcat în cabină, apoi instalaţia a fost oprită. De aici, au intervenit specialiştii, care s-au urcat pe stâlp, au ajuns la cei blocaţi şi i-au coborât rând pe rând, cu un sac special de salvare.
Simularea a decurs perfect. ”Am decis să efectuăm aceste exerciţii pentru a nu ne pierde îndemânarea. În cazul unei blocări pe linie a instalaţiilor, noi trebuie să intervenim şi să salvăm turiştii. Este o procedură nu chiar simplă. Salvatorul se urcă pe pilor, iar cu ajutorul unui sistem pe role, ajunge la gondolă.
Ajuns aici, el deschide uşile, intră în gondolă şi realizează salvarea”, a explicat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu.
Așadar, turiştii care ajung la munte sunt pe mâini bune. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co