Eveniment

Schi extrem – Cupa Mălinului

schi-extrem-4Practicanţii sporturilor extreme şi-au dat întâlnire în Munţii Bucegi la cel mai greu concurs din an – Cupa Mălinului. Deşi vara s-a instalat în multe zone din ţară, pe munte, la altitudini mari, zăpada încă mai este bună pentru schi sau snowboard.

Schiorii şi snowboarderii au impresionat juriul cu cele mai complicate figuri pe un traseu foarte periculos. Nu oricine poate reuşi să treacă printre culoarele înguste, pe lângă stânci sau prin prăpăstiile de pe vale. Deoarece zona este dificilă şi există pericol mare de accidente, fiecare concurent a luat startul pe propia răspundere.
La eveniment au fost prezenţi şi salvamontiştii, pregătiţi să intervină în orice moment.
„Este a XII-a ediţie, însă este cea mai buclucaşă dintre toate pentru că am amânat-o de două ori din cauza timpului nefavorabil. Este un concurs numai pentru schiorii şi snowboarderii cu experienţă. Există culoare înguste, stânci, săritori de cinci şi zece metri, este pericol constant datorită avalanşelor şi cad pietre din perete”, a precizat organizatorul concursului, Radu Savin.

Pasiunea nu are limite
Amatorii de senzaţii tari spun că nimic nu se compară cu libertatea pe care o simţi atunci când te aventurezi pe terenul accidentat. Au plecat de la Releul Coştila, de la o altitudine de 2.490 metri, pe o pantă cu înclinaţie de 55 de grade şi o diferenţă de nivel de 800 metri, iar la jumătatea traseului au avut de trecut printr-un canion îngust. Cei mai buni concurenţi au fost premiaţi de organizatori cu diplome, cupe şi premii.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co