Cultura

Scene de lângă noi!

fotoO fotografie cu câţiva bărbaţi care încearcă să urmărească un meci peste gardul stadionului din Poiana Câmpina şi alta în care obiectivul aparatului de fotografiat a surprins „glumele” pe care 4 jandarmi le fac la adresa unei tinere jurnaliste! Iată doar două dintre fotografiile la care Nicolae Triculescu ţine foarte mult. Fotografii care au fost expuse la Muzeul Memorial «Nicolae Grigorescu», fotografii care vor rămâne până în luna ianuarie la Câmpina, un oraş de care autorul este, conform celor declarate, îndrăgostit.
Nicoale Triculescu, artist fotograf: „Scene de lângă noi… cuvântul acesta, scenă, mie îmi spune foarte multe în fotografie. Sunt adeptul acestui gen, care este ilustrat aşa, pe culmile lui, de Henri Cartier-Bresson, marele fotograf francez al cărui admirator am fost întotdeauna – spontaneitate, sinceritate…”
O expoziţie de fotografie artistică nu este ceva care se întâmplă foarte des la Câmpina. În afară de salonul anual, organizat de clubul local “Obiectiv”, arareori se mai propune altceva, chiar dacă mereu de foarte bună calitate (vezi foto-1Sandrino Gavriloaia sau Ionuţ Meltzer). De aceea, vernisajul cu fotografii de Nicolae Triculescu este un eveniment adevărat. Lucrările alb-negru şi color sunt realizate cu mare acurateţe tehnică şi artistică, trimiterea spre emoţia de nivel profund fiind discretă şi eficientă. Şi există şi o parte comercială, artistul fiind dispus să facă copii după lucrări, pentru un preţ cuprins între 40 şi 100 de euro. „Expoziţia poate fi cu vânzare. Dacă vor fi amatori, m-am gândit la nişte preţuri pe care le voi afişa aici, în funcţie de formatul imaginii, acestea sunt 75/50 cm, pe carton de 3 mm grosime”.
Vizitatorii sunt aşteptaţi în sala de expoziţii din podul Muzeului Memorial «Nicolae Grigorescu», din Câmpina, pentru a-şi încânta ochii cu câteva „scene de lângă noi” surprinse de aparatul de fotografiat al artistului.
Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co