Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Scandal în Serviciul Poliţiei Rutiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova sunt iar cu ochii pe agenții Serviciului Poliției Rutiere Prahova.

Patru agenţi care își desfășurau activitatea în Ploiești sunt acuzaţi că au încercat să muşamalizeze un accident petrecut în primăvara anului trecut. Agentul de poliţie adus miercurea trecută la audieri a intervenit la rugămintea unui coleg în favoarea unui şofer băut care a provocat un accident soldat cu rănirea uşoara a unei persoane. La Tribunalul Prahova, agentul a ajuns cu propunere de arestare preventivă pentru abuz în serviciu, fals în acte, înşelăciune, mărturie mincinoasă şi corupţie. Se pare că la spital un alt agent a suflat în etilotest, în locul şoferului băut, iar poliţistul reţinut a făcut un proces-verbal, în care preciza că alcoolemia este zero. “Pornind de la ideea că era prieten cu polițistul, unul din agenți, cu ajutorul celuluilalt polițist, a suflat în etilotest. Rezultatul a fost, astfel, negativ. Tocmai de aceea nu s-au mai recoltat probe biologice, astfel că procesul verbal a putut fi făcut în fals”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lână Tribunalul Prahova, procurorul Daniel Ghiţă.

Opinii divergente
Procesul verbal fals l-a ajutat pe șofer să-și repare mașina pe baza asigurării. Astfel, cu ajutorul poliţiştilor, acesta a încasat o poliță de 21.400 de lei şi, totodată, a rămas şi cu un cazier auto curat. Avocaţii poliţistului reţinut şi şoferului vinovat de producerea accidentului spun că probele din dosar nu sunt concludente şi că nimeni nu poate dovedi că era băut conducătorul auto. “E nevinovat, dosarul de la parchet e la nivel de scenariu”, a spus avocatul polițistului, Vlad Nichita.  “Nu pot să îi probeze că era băut, deci fapta nu există”, a sintetizat avocata șoferului reținut, Mirela Popa.
Acum, prietenul şoferului băut, dar şi un al patrulea agent sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă. Aceştia, dar şi poliţistul care a suflat în etilotest sunt cercetaţi în libertate şi nu au voie să părăsească ţara. Doi dintre poliţiştii cercetaţi în acest dosar au fost suspendaţi din funcţie de către conducerea IPJ Prahova. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co