Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sancțiuni disciplinare la Complexul Sf. Andrei, dupa acuzatiile privind agresarea copiilor

Sancțiuni disciplinare și măsuri de monitorizare strictă la Complexul de Servicii Comunitare “Sfântul Andrei” Ploieşti!

Acestea sunt urmările scandalului izbucnit la centrul de plasament după ce două asistente ale acestuia, Nicoleta Apostol și Cristina Ene, au fost acuzate că furau mâncare și bunurile destinate copiilor și se învățau una pe alta cum să procedeze astfel încât să nu fie văzute de șefi sau de gardieni când lovesc copiii, mulți dintre ei cu handicap sever.

Astfel, într-un comunicat de presă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova anunță că a dispus sancționarea disciplinară a șefului complexului în cauză, a coordonatorului personalului de specialitate și a administratorului din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Sf. Andrei din Ploiești.

Totodată, DGASPC a dispus și luarea unor măsuri de monitorizare strictă a activității Complexului de Servicii Comunitare “Sfântul Andrei” Ploieşti pentru îmbunătățirea activității și prevenirea situațiilor care ar putea afecta îngrijirea corespunzătoare a copiilor.

Este vorba despre instalarea unui nou sistem de supraveghere video în cadrul centrului, actualizarea instrucțiunilor și a procedurilor de intervenție pentru asigurarea îngrijirii corespunzătoare a tuturor copiilor și prezentarea acestora către personalul centrului.

Demersurile Direcției au fost luate în baza raportului întocmit de Comisia privind cercetarea disciplinară prealabilă a celor două asistente, comisie înființată de DGASPC după ce, la data de 8 iulie 2018, primise o sesizare cu privire la abuzurile comise de Nicoleta Apostol și Cristina Ene. Cinci zile mai târziu, acestea și-au prezentat demisia din posturile pe care le ocupau în cadrul centrului.

La începutul lunii iunie, în mediul online au fost publicate discuțiile purtate pe whatsapp de cele două angajate ale Centrului de copii ”Sf. Andrei” din Ploiești, din care rezulta că, în această unitate, copiii ar fi bătuți chiar de cei care ar trebui să îi îngrijească. Mai mult, angajatele ar fura sucuri și produse alimentare destinate celor mici.

Atât conducerea DGASPC Prahova, cât și Inspectoratul Județean de Politie Prahova–Serviciul de Investigații Criminale au demarat anchete în acest caz.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co