Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Salvarea hotelierilor, turismul de conferinţă

conferintaTurismul de conferinţe începe să se revigoreze pe Valea Prahovei. După o perioadă, în care criza financiară şi-a pus amprenta şi în acest domeniu.

În ultima perioadă, hotelierii de pe Valea Prahovei au avut încasări mici de pe urma marilor companii, dar acum lucrurile par să intre pe un făgaş normal. „Sinaia a trăit foarte multă vreme de pe urma turismului de conferinţe. Dovadă stau centrele de conferinţă, dotările lor, toate amenajările făcute de aceştia în ultimii ani. A sosit criza şi, o dată cu ea, acest tip de acţiuni a scăzut, din cauza reorganizării bugetelor companiilor. Constatăm, acum, cu plăcută surprindere că revin din ce în ce mai pregnant în peisajul nostru turiştii în ţinuta business. Aceste acţiuni vor ajuta mult zona noastră, care este lovită de criză”, a spus consilierul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia, Paul Popa.

E profitabil să închiriezi o sală
Deţinătorii unităţilor de cazare câştigă mult mai bine de pe urma închirierii sălilor de conferinţe, decât din închirierea camerelor de cazare. Turismul de conferinţe aduce un profit frumos, deoarece hotelurile percep taxe pentru spaţiul folosit, dar şi pentru utilizarea aparaturii.
Conform unui comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Tursim, circa 75% din cifra de afaceri a hotelurilor reprezintă sume de bani care se decontează de la companii româneşti, sau străine. Anual, în România, sunt organizate circa 1.500 de reuniuni, dintre care 40% au caracter internaţional.
Valea Prahovei se află în topul preferinţelor marilor companii şi, conform specialiştilor, hotelierii trebuie să aibă motiv de bucurie, deoarece acest sector înregistrează o evoluţie constantă.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co