Turism

Salvamontiştii avertizează

Drumeţiile din Bucegi sunt o atracţie, chiar şi în perioada de toamnă, dar turiştii trebuie să ţină seama de sfaturile salvamontiştilor.

În fiecare weekend, traseele montane sunt pline de turişti care doresc să admire frumuseţea peisajului de pe platoul Bucegi. Mai mult sau mai puţin experimentaţi, toţi aceştia trebuie să ţină cont însă de sfaturile venite de la salvamontişti.
Când pleacă într-o drumeţie pe munte, turiştii trebuie să ia în considerare faptul că vremea este schimbătoare la munte şi o zi frumoasă de toamnă se poate transforma în doar câteva ore într-o zi de iarnă geroasă.

Pentru o excursie reuşită
Şeful Salvamont Buşteni le atrage atenţia turiştilor asupra riscurilor la care se expun când nu respectă regulile muntelui. „Traseele sunt amenajate, sunt într-o stare bună şi sunt accesibile pentru majoritatea turiştilor, dacă ţin cont de recomandările noastre. Pentru o excursie reuşită, trebuie să se informeze asupra traseului pe care vor să îl parcurgă şi asupra stării vremii. Le recomandăm acestora să aibă echipament adecvat vremii şi traseului pe care vor să îl parcurgă, un rucsac din care să nu lipsească o lanternă, o trusă de prim-ajutor şi o rezervă de hrană. În cazul în care se află pe munte şi sunt surprinşi de ceaţă, ploaie sau zăpadă cel mai bine este să rămână pe loc şi să ne anunţe. Este o condiţie esenţială pentru că de cele mai multe ori se întâmplă să se rătăcească şi să nu mai poată fi salvaţi”, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.
Deşi traseele se închid oficial pe data de 1 noiembrie, în cazul în care vremea se strică mai devreme, salvamontiştii vor organiza patrule şi vor opri accesul turiştilor pe platoul Bucegi, înainte de această dată. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co