Turişti pe Drumul Vinului
Prahova ar putea deveni, în perioada imediat următoare, unul dintre principalele puncte de atracţie pnentru turiştii români, dar şi pentru cei străini care vizitează România.
În cadrul proiectului Drumul Vinului, comuna Valea Călugărească a reuşit să acceseze fonduri prin Programul Operaţional Regional pentru Promovarea Potenţialului Turistic şi Crearea Infrastructurii Necesare, în scopul creşterii activităţii României ca destinaţie turistică, cu ajutorul proiectului “Încursiune în istorie pe Drumul Vinului din Judeţul Prahova”. „Beneficiile sunt acelea că vinurile româneşti au intrat în competiţie pe piaţa europeană, ştiindu-se faptul că până în 1990, România era exportatoare din Uniunea Sovietică. După 1990, prin acest program, „Drumul Vinului”, s-a reuşit să se atingă performanţele cerute de Uniunea Europenă în ceea ce priveşte aspectul, calitatea şi modul de prezenatre al vinului. Suntem peste tot prezenţi în Europa, America, China…, ceea ce înseamnă că valoarea adăugată la ceea ce ne-a dat Dumnezeu de pe pământuri bune, începe să-şi arate roadele”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
“La Valea Călugărească se găsesc unii dintre cei mai buni producători de vinuri din Prahova. Turiştii sunt învitaţi să deguste vinurile noastre, deosebite atât ca gust şi calitate, cât şi pentru aromele lor. Nici un turist nu trebuie să rateze o degustare a vinului Fetească Neagră”, a declarat primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacşu.
Centru de informare turistică
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea turismului în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia în scopul creşterii atractivităţii judeţului Prahova ca destinaţie. La Valea Călugărească va fi amenajat în acest sens şi un centru de informare turistică. “Prin acest proiect vrem să amenajăm şi un punct de informare turistică. Aici, personalul specializat va acorda informaţiile necesare despre tot ce are nevoie un turist. Inclusiv despre cazare, obiective turistice sau trasee”, a mai declarat Vasilică Neacşu.
Perioada de implementare a proiectului “Încursiune în istorie pe Drumul Vinului din Judeţul Prahova” este de 12 luni. Valoarea totală este de 999.817 lei. Mariana BADEA