Actualitate

Salubritatea ploieşteană în impas?

salubritate1După ce, vineri, consilierii ploieşteni se întâlniseră în şedinţă ordinară şi scoseseră 15 puncte de pe ordinea de zi, miercuri, primarul Andrei Volosevici a convocat o şedinţă extraordinară pentru că mai multe proiecte trebuia votate urgent.

Consilierii locali au avut chef de vorbă şi au discutat intens chiar şi pe informări, de care trebuia doar să ia act. Aşa s-a întâmplat în ceea ce priveşte desfiinţarea a două şcoli din Ploieşti şi comasarea elevilor de acolo la alte şcoli, decizie asupra căreia nu puteau interveni oricum. În afară de prelungirea unor contracte de închiriere pentru locuinţele de necesitate şi aprobarea tarifelor pentru folosirea sălii de sport „Leonard Doroftei”, consilierii au ieşit din sală pentru a se sfătui în ultimul ceas asupra problemei salubrităţii din oraş.
În cele din urmă, au votat proiectul de hotărâre care prevede atribuirea directă a serviciului de salubritate din Ploieşti unui operator, pe o perioadă de nouă luni, cu drept de prelungire, în locul societăţii Veolia, al cărei contract expiră la sfârşitul lunii. „Contractul nostru expiră pe 31 martie, dar, potrivit legii, puteam asigura serviciul până când municipalitatea găsea o soluţie legală. Văd, însă, că aleşii locali au decis altfel şi nu înţelegem de ce trebuie să dezorganizăm oraşul şi să-l organizăm iar, peste nouă luni, când se putea şi altfel, dar asta este”, a declarat Cornel Vicol, purtătorul de cuvânt al operatorului de salubritate.
În această situaţie s-a ajuns după ce Veolia a contestat licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de salubritate în Ploieşti la Tribunalul Prahova. Contractul cu această firmă a fost încheiat în 2002, cu termen de cinci ani, dar a fost prelungit de consilierii locali de două ori, pe o perioadă totală de doi ani şi jumătate. Cum legea permitea prelungirea doar pe jumătate din durata iniţială, iar, în aceste condiţii, 31 martie este ultima zi a prezentului contract, aleşii au fost nevoiţi să aleagă soluţia altui operator în regim de urgenţă. La un moment dat, consilierii luau în calcul chiar ca RASP Ploieşti să închirieze maşini şi să se ocupe de salubrizare, dar s-a renunţat la această idee.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co