Cultura

Să-l ajutăm pe Florin Mărieş!

La 18 ani, Florin Mărieş este un tânăr din Corlăteşti, greu încercat de soartă. Pictează şi vinde creaţiile sale pentru a supravieţui, dar el şi familia sa sunt la limita de jos a subzistenţei.

Florin Mărieş s-a născut cu o malformaţie congenitală la coloană, care l-a imobilizat pentru totdeauna în scaunul cu rotile. Tânărul, însă, nu s-a dat bătut în faţa destinului şi a învăţat să se descurce în viaţa de zi cu zi, asemeni unui om normal. Din păcate, situaţia financiară precară a familiei  şi-a pus amprenta asupra destinului său, mai dur decât boala de care suferă. A fost la un pas chiar de a nu se putea duce la şcoală. Oameni cu suflet i-au sărit, însă, în ajutor. “Florin m-a impresionat din prima clipă când l-am întâlnit. Trecea mereu prin faţa şcolii în căruciorul lui şi într-o zi l-am întrebat în ce clasă este, iar el mi-a  răspuns că nu poate veni pentru că nu are picioare. l-am privit în ochi şi i-am spus că dacă vrea să înveţe carte să vină la clasa mea pentru că are nevoie de mâini pentru a învăţa, nu de picioare. Am crezut în el şi iată că şi-a urmat cursurile. Este ambiţios şi sârguincios, iar noi am rămas prieteni. Vine mereu la mine să-l sfătuiesc, iar eu îl ajut cât de mult pot”, ne-a explicat Marinela Stănescu, fosta învăţătoare a lui Florin.

Pasiunea salvatoare
Tânărul merge în continuare la şcoală, iar în timpul liber pictează. A creat până în prezent sute de reprezentări la lumina lumânării, multe dintre ele fiind vândute pentru a putea să-şi ajute familia.
“Este foarte greu să învăţ şi să scriu la lumina lumănării. De multe ori greşesc pentru că nu văd bine şi corectez a doua zi. Mă zbat să fac totul bine pentru a-mi ajuta şi părinţii şi fratele mai mic, dar de multe ori este peste puterile mele. Îmi doresc foarte mult să ajung să am un atelier al meu şi să pot să câştig bani”, a spus pictorul în devenire.
Problemele lui Florin nu se opresc aici. Familia lui este pe cale de a-şi pierde locuinţa şi asta pentru că apartamentul lor din Corlăteşti a fost retrocedat.
Persoanele cu suflet care îi pot întinde o mână de ajutor tânărului sunt aşteptate să o facă. Florin poate fi contactat la numărul de telefon 0721.541739. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co