Cultura

La o şuetă cu actorul Marcel Iureş

La începutul săptămânii trecute, omul de afaceri Virgil Guran a reuşit să-l invite la Câmpina pe actorul Marcel Iureş. Într-un cadru intim, aflat în salonul unui restaurant select, Marcel Iureş a fost primit de zeci de admiratori, care au dorit să-l vadă şi să-l audă vorbind despre activitatea sa.

Dincolo de palmaresul său bogat din ţară, Marcel Iureş este unul dintre puţinii actorii români care este solicitat să joace în filmele de la Hollywood. În acest sens, la întâlnire s-au trecut în revistă, cu ajutorul unui video proiector, câteva secvenţe din filmele americane în care Marcel Iureş a jucat alături de actori consacraţi ca Tom Cruise – în „Misiune imposibilă”-, Brad Pitt – „Interviu cu un vampir”-, George Clooney şi Nicole Kidman – în „Pacificatorul”-, Colin Farrell şi Bruce Willis – în „Războiul lui Tom Hart” -, Daniel Craig – în „Laver Cake”. Să nu uităm nici de „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii”, alături de Johnny Deep, „Tinereţe fără tinereţe”, în regia lui Francis Ford Coppola sau „Călătoria lui Gruber”. Alegând să locuiască în Prahova, într-o casă din Plaiul Cornului, Marcel Iureş a devenit prahovean, a devenit al nostru, îndreptăţindu-ne oarecum să-l copleşim cu întrebări. „Îmi place Câmpina. E un oraş care-mi place la nebunie, e un oraş frumos, liniştit, are o dimensiune, are o identitate. Oamenii au o genă, copiii sunt extrem de frumoşi, femeile sunt cu totul speciale. Eu de-aia am venit aici!” – spune şi râde cu glasul său cald, baritonal, Marcel Iureş.

Promisiune
Chiar dacă, uneori, dialogul a mai scăpat de sub controlul amfitrionului Virgil Guran, cele aproape trei ore petrecute alături de marele actor n-au făcut decât să întărească legătura cu publicul câmpinean. Întrebat fiind dacă va putea fi văzut mai des la Câmpina, actorul Marcel Iureş a zâmbit larg – „Punem la cale! Şi, dacă mă stârniţi, eu aş juca numai prin provincie, acolo-i baza”. Astfel, actorul a promis că va aduce la Câmpina piesa „Ivan Turbincă”, jucată de teatrul său, el fiind preşedintele Fundaţiei Artistice Teatrul „Act”, prin care a pus bazele primei scene independente de teatru din România.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co