Imobiliare Valea Prahovei
Politica

S-au încins spiritele între consilieri

IMG_4513Consiliul Local Comarnic funcţionează doar cu 16 consilieri, dar asta nu-i împiedică pe aceștia să se certe între ei. Și când vine vorba de dispută între politicieni…

De câteva luni de zile, formaţiunea PNL Comarnic se străduieşte în zadar să valideze mandatul unui al treilea consilier, după ce Cristina Savu s-a retras din această funcţie. În această situaţie, implicit şi Consiliul Local Comanic, funcţionează doar cu 16 consilieri, în loc de 17, cum prevede legea.
Membrii filialei PNL Comarnic şi liderul acesteia, Mircea Roşca, consideră că această situaţie este menţinută în mod artificial de către primarul PD-L Dorian Botoacă.
Cel care ar trebui să ia locul în Consiliu predecesoarei sale este Viorel Iordan, un om cu experienţă în domeniul administraţiei publice. Validarea sa în adunarea locală este tărăgănată, şicanată, după cum afirmă liderul PNL Mircea Roşca, găsindu-se motive puerile, sau de exonerare a legii, pentru întrunirea comisiei ce trebuie să se ocupe de acest lucru.

Ar vrea unul mai… proaspăt
„Nu există un război politic între cele două formaţiuni din moment ce PD-L Comarnic are majoritate (13 consilieri) în CL. Efectiv, Viorel Iordan este un consilier cu experienţă, iar primarul nu vrea decât ca la şedinţe să apară consilieri care nu au o experienţă anume, ţinând cont de abaterile colosale de la tot ce înseamnă legea administraţiei publice.
Tot ce ţine de proceduri, de respectarea legii, a regulamentelor şi a tot ceea ce înseamnă funcţionarea Consiliului nu sunt respectate, iar domnul Iordan este un consilier  care ar ridica mari semne de întrebare faţă de legalitatea paşilor pe care îi parcurge, în general, primarul. De aceea, face tot ce-i stă în putere de a şicana procedura de validarea a lui Iordan şi, eventual, de a ajunge în Consiliu un alt consilier care, probabil, nu ar avea experienţă din punctul lui de vedere. În Consiliu există una, sau două voci şi acelea din partea PNL, în rest este un Consiliu care nu are niciun fel de personalitate, de experienţă, nu are niciun punct de vedere, nu cunoaşte în niciun fel administraţie publică. Acolo sunt oameni care ridică mâna la vot, dar nu ştiu pentru ce votează”, a declarat Mircea Roșca.
Liderul Mircea Roşca s-a adresat conducerii judeţene a PNL, care a adresat o plângere Prefecturii, pentru a rezolva această situaţie, ce este pe punctul de a degenera într-un conflict. În momentul de faţă se aşteaptă răspunsul Prefecturii, pentru a se putea demara procedura de validare a penelistului Viorel Iordan.Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co