Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Primăvara dezertărilor politice

floriconVânt de primăvară, vânt de schimbare în politica prahoveană. Unele personaje de pe această scenă au schimbat macazul și au trecut în alte tabere.

La Breaza, organizaţia Partidului Social Democrat (PSD) se pregăteşte, din nou, să-şi aleagă un alt preşedinte, deoarece Ilie Colorian, cel care a deținut acest statut, s-a retras din partid, din motive personale. Interimatul funcţiei este asigurat, deocamdată, de către Nicolae Niţu.

Demisia lui Constantinescu
În municipiul Câmpina, Florin Constantinescu, membru marcant al organizaţiei locale şi, totodată, patronul și directorul general al firmei Floricon Salub SRL, care se ocupă de salubrizarea urbei și a multor altor localități din zona de Nord a județului, a anunţat oficial faptul că şi-a dat demisia din partid (PSD), din motive personale. Constantinescu aderase de aproximativ 15 ani la organizația municipală a PSD Câmpina, pe care a reprezentat-o în mai multe mandate, atât în cadrul legislativului local, cât și în cel județean.
Fără explicații
Florin Constantinescu a refuzat să dea declaraţii referitoare la motive, sau opţiuni de aderare la altă culoare politică. “Motivele care m-au determinat să plec din acest partid sunt personale, nu vi le pot destăinui dumneavoastră, deci mai mult nu vă pot spune. Este, de altfel, și motivația menționată în cererea mea de demisie. Nu este adevărat că am fost presat de cei de la PD-L să plec. Deocamdată, prefer să nu mai fac politică și să-mi văd numai de afacerile pe care le am”, a spus Constantinescu, despre care se spunea că a fost presat sub amenințarea rezilierii contractului de concesionare a serviciilor de salubritate, încheiat, de Floricon Salub SRL și Primăria Câmpina pentru 20 de ani.
„În ’96-2000, rămăsesem foarte puţini, apoi numărul membrilor s-a mărit. Aşa se întâmplă. Acum e vremea când ne reducem din nou. Dar eu am încredere că va veni vremea când vom fi şi mulţi din nou. Nu se poate! Trebuie să se întâmple ceva! Demisia lui Florin Constantinescu nu o comentez în nici un fel deosebit şi mă aştept să mai urmeze şi alte plecări. Nu sunt dezamăgit de această plecare. Nici măcar nu i-am solicitat motivul pentru care pleacă. Sunt dezamăgit că nu avem o organizaţie puternică. Atunci când nu eşti la putere şi eşti în opoziţie, foarte puţini sunt cei care vin spre tine. O să vină vremea când o să personalizăm scaunele şi să intre în partid numai cei ce au numele scris pe scaun. Sunt ferm convins că în altă situaţie, nu mai ne găseam locul în partid. Au mai fost situaţii când munceam ca disperaţii şi, după rezultate, deveneam cei care nu prea mai aveam loc pe acolo. Acum e perioada când în partid să rămână cei care rezistă”, a declarat preşedintele filialei PSD Câmpina, Ioan Dragomir.

Reacții post Apostolache
Tot din tabăra social-democraților, de data aceasta din rândul organizației din Ploieşti, a plecat la sfârşitul lunii martie şi consilierul judeţean Gabriel Chivăran, acesta declarând public trecerea sa în Partidul Democrat-Liberal, urmându-l pe deputatul Mihai Apostolache, din a cărui echipă făcea parte.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co