Actualitate

S-a scumpit gigacaloria

Lovitură de teatru, săptămâna trecută, în Consiliul Local Ploieşti. Protocoalele propuse de primarul Andrei Volosevici cu Apa Nova şi Dalkia au fost retrase de pe ordinea de zi.

Acest lucru s-a întâmplat după ce pesediştii au anunţat că vor vota contra acestor proiecte. Primarul nu a fost prezent la şedinţă, ceea ce a atras imediat reacţia consilierilor din opoziţie. La toate proiectele propuse spre dezbatere, pesediştii s-au abţinut sau au votat contra, dar acestea au trecut cu sprijinul aleşilor de la PD-L, PNL şi PNG. Discuţii aprinse a creat proiectul privind aprobarea preţului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice  livrată de către SC Dalkia Termo Prahova, care presupunea creşterea cu 18 lei a tarifului pentru gigacaloria propusă populaţiei. Unul dintre consilierii PSD a propus chiar ca această maojorare să fie subvenţionată de consiliul local. Acest amendament nu a trecut la vot, iar liberalii, prin Iulian Teodorescu, au replicat că mai bine proiectul ar fi scos de pe ordinea de zi pentru că există anumite probleme.

Și s-a votat…
Directorul RASP Ploieşti a declarat, însă, că totul e în regulă, aşa că s-a trecut la vot. Până la urmă cei care au votat contra proiectului au fost tot social-democraţii, liberalii alăturându-se şi de data aceasta tot partidului aflat la putere. Aşa că de acum, preţul gigacaloriei pentru populaţie a crescut de la 121,92 lei cu TVA, la 139,92 lei cu TVA.. R. E.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co