Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

S-a reluat vaccinarea antituberculoasă

Gata cu așteptarea! După o lipsă de mai bine de patru luni, au sosit, în sfârșit,în Prahova, dozele de vaccin BCG, antituberculos, care trebuie administrat bebelușilor.

Până în prezent, în județul Prahova trebuiau imunizați aproximativ 2.500 de micuți. Primele doze, sosite în cursul săptămânii trecute, au fost distribuite celor două maternitati din județ. La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (SOG) din Ploiești au ajuns cele mai multe și s-a început, deja, vaccinarea bebelușilor.
“Avem peste 400 de doze și vaccinăm copii cu greutatea de peste 2.500 de grame și care au vârsta de trei zile, deci practic am intrat în normal în această perioadă. Vaccinăm copii care sunt născuți în maternitatea noastră, nu vaccinăm copii care au plecat nevaccinați din unitatea noastră. Sperăm să putem face și acest lucru cât de curând”, a declarat șeful Secție Nou-Născut SOG Ploiești, dr. Cristina Erhan.

Aprovizionare pentru tot anul
La sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova a fost mare agitație, la mijlocul săptămânii, deoarece reprezentanții a aproximativ 300 de cabinete medicale au fost programați pentru ridicarea dozelor de vaccin. “Au venit dozele necesare pentru tot anul 2010, vorbim despre aproximativ 28.000 de doze de vaccinuri, și vor fi vaccinați în tot anul aproximativ 7.000 de copii, dintre aceștia 2.500 fiind restanțieri la vaccinări”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, dr. Decebal Dan.
Începând de săptămâna trecută, medicii de familie programează bebelușii pe care îi au în evidență, pentru imunizare.
Ei spun că în tot acest timp de așteptare, părinții s-au interesat constant despre posibilitatea de a-și vaccina micuții.
“O mămică și-a putut permite să cumpere, celelalte s-au înfiorat de prețul vaccinurilor. E destul de scump. Le-am spus părinților că perioada de vaccinare le permite să se încadreze, că altfel nu au posibilități financiare”, a spus medicul de familie Liviana Iliescu.
Vaccinul BCG permite obținerea unei imunități durabile față de tuberculoză.
El mai este utilizat și ca imunostimulant în anumite boli maligne. Imunizarea bebelușilor este gratuită. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co