Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un prim contact municipalitate-instituţii sanitare

În cursul săptămânii trecute, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, însoţit de cei trei membri ai consiliului de administraţie numiţi de Consiliul Local, le-a făcut o vizită celor doi manageri de unități sanitare preluate de administrația locală.

„Am avut o discuție cu fiecare manager, cu comitetul director al instituțiilor spitalicești, dar și cu toți șefii de secții, cu asistenții șefi, astfel încât informația să ajungă foarte bine către dumnealor și să nu existe cumva zvonuri de altă natură.
Sarcinile Consiliului de Administrație, în care noi avem doi din trei oameni care votează sunt foarte importante. Totodată și primarul are sarcini foarte importante pentru ca activitatea în spitale să decurgă cum trebuie, așa că noi ne asumăm toată responsabilitatea pentru activitatea spitalelor.
Am discutat despre buget, am discutat despre organigramă, despre perspectivele plății salariilor în anul 2011 mai ales, dar și în acest an, dacă ne gândim la contractele pe care spitalele le au cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

Se pune bază pe concurs
O veste bună pentru dr. Gabriel Ţintărescu, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Voila, a fost adusă de un ordin al ministrului Sănătăţii, primit săptămâna trecută de Primăria Câmpina.
„Deși Ordonanța 48 prevedea ca în fiecare spital să fie numit un manager interimar, după care să se organizeze concurs, a sosit un ordin al ministrului care rectifică această prevedere a ordonanței și spune că acolo unde managerul câștigase deja un concurs, cum este cazul Spitalului de Neuropsihiatrie, el rămâne pe post, până la sfârșitul mandatului. Deci se organizează concurs pentru funcția managerului doar la Spitalul Municipal Câmpina”, a spus Horia Tiseanu.
Din momentul de faţă, administraţia locală din Câmpina, prin intermediul celor trei membri din Consiliul de Administraţie al celor două spitale, trebuie să fie cu ochii în patru, pentru ca de acum încolo cheltuielile să fie reduse cât mai mult. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co