Social

Românii pot ieși la pensie când vor, pe bază de contract social

Românii pot ieși la pensie când vor pe bază de contract social/ sursa foto: www.google.com

Camerei Deputaților a adoptat marți, legea conform căreia românii pot ieși la pensie oricând, achitând plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat, se arată pe stireazilei.com.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, cu 198 de voturi “pentru”, legea prin intermediul căreia persoanele din câmpul muncii pot cumpăra vechime. Pentru aceasta este nevoie de întocmirea unui contract de asigurare socială, încheiat în termeni de șase luni de la intrarea în vigoare a inițiativei legislative. Plata se poate efectua într-o singură tranşă sau eşalonat, pentru intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială şi ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Plenul Camerei Deputaților este for decizional, așa că legea va merge spre promulgare.

”Este vorba despre cumpărarea de vechime pentru cinci ani pentru persoane care de exemplu nu au mai lucrat, nu au mai putut să lucreze sau s-au dus la munca în străinătate şi pentru această perioadă pot plăti ca să poată beneficia de pensie. Sunt oameni care au lucrat toată viaţa, dar nu au stagiul complet, le mai trebuie doi, trei, până la cinci ani şi atunci există această posibilitate prin această iniţiativă în aşa fel încât să îşi poată completa, finaliza stagiul de cotizare astfel încât să beneficieze de pensie”, a declarat pentru Mediafax, deputatul PNL Cristina Pocora, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege.

 

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co