Actualitate

Romania, cel mai mare ritm de crestere a numarului de angajati (Eurostat)

Primele trei luni ale anului au însemnat o creștere a numărului angajaţilor, la nivelul Uniunii Europene și al zonei euro, de 0,4% față de precedentele trei luni, în timp ce România a avut cel mai semnificativ ritm de creştere a numărului acestora, conform datelor prezentate de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

În trimestrul patru din 2017, numărul angajaţilor a crescut cu 0,2% în Uniunea Europeană şi cu 0,3% în zona euro. Cele mai mari creşteri ale numărului de angajaţi în primul trimestru din 2018 au fost înregistrate în România (1,9%), Malta (1,3%), Portugalia, Luxemburg şi Croaţia (toate cu 1%).

Singura scădere a numărului de angajaţi a fost raportată în Estonia (minus 1,4%), în timp ce numărul de angajaţi a rămas stabil în Bulgaria şi Lituania. Comparativ cu primul trimestru din 2017, numărul angajaţilor a crescut în perioada ianuarie – martie 2018 cu 1,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană.

În țara noastră, numărul angajaţilor a urcat în primul trimestru din 2018 cu 1,8%, comparativ cu perioada similară din 2017, după un avans similar în precedentele trei luni.

Eurostat estimează că statele membre ale Uniunii Europene înregistrau, în primul trimestru din 2018, un număr record de angajaţi, respectiv 237,9 de milioane, din care 157,2 milioane, în zona euro.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co