Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Peste 100 de sculpturi marcheaza, la Castelul Cantacuzino, centenarul Marii Uniri

Dacă intenționați să mergeți, în acest weekend, la Castelul Cantacuzino de la Bușteni, veți avea ocazia să admirați, în special în grădina edificiului, o serie de sculpturi cu totul inedite.

Mai exact, vorbim despre mai mult de 100 de sculpturi, unele cu o înălțime de peste șase metri, realizate din aproximativ 80 de tone de material. Acestea vor fi prezentate, începând de mâine, în expoziția „100 de ani România. 100 de sculpturi. 100 de zile”, un eveniment dedicat aniversării Centenarului.

Expoziția, care se va încheia pe 24 septembrie, aduce în atenția iubitorilor de artă peste 100 de sculpturi realizate de unii dintre cei mai apreciați artiști. Astfel, vor fi expuse, printre altele, lucrări realizate de Paul Neagu, Darie Dup, Aurel Vlad, Mircea Roman, Peter Jecza, Marian Zidaru, Nicolae Fleissig, Liviu Mocan și alţi importanți artiști, iar vizitatorii vor putea vedea lucrări realizate din andezit, lemn, metal, marmură, bronz, piatră, ciment, granit, sticlă, oțel și alamă.

Cele peste 100 de sculpturi sunt expuse atât în grădina castelului, cât și în spațiul interior al Galeriei de Artă a monumentului istoric. Organizatorii evenimentului au anunţat că pentru această expoziție au fost realizate, printr-o intervenție artistică și simbolică, şi noi trasee de promenadă, unele dintre cele mai reprezentative nume ale sculpturii românești postbelice și contemporane invitând vizitatorii să descopere pe aceste alei atât o viziune cuprinzătoare asupra discursului plastic al sculpturii, cât și noi perspective de asumare a viitorului.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co