Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Guvernul renunta la parteneriatul cu BM pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat, joi, la Sinaia, intenţia Executivului de a renunţa la împrumutul negociat cu Banca Mondială pentru proiectul autostrăzii Comarnic – Brașov. Ca și alternativă a fost enunțată varianta parteneriatului public – privat, care a mai fost luată în calcul de-a lungul vremii de autorități, dar fără succes.

Șova s-a aflat la Sinaia, alături de șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, unde a participat la lucrările Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor, pe agenda cărora figurează dezbateri referitoare la reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport rutier naţional din zona central-estică a României.

Cu această ocazie s-a discutat și despre stadiul contractării în vederea realizării centurilor ocolitoare Comarnic şi Buşteni, în regim de parteneriat public privat, dar s-a vorbit și despre proiectul mult așteptatei autostrăzi Comarnic – Brașov.

Ministrul Transporturilor a dat asigurări în ceea ce priveşte îngrijorările exprimate de către membrii comisiei cu privire la riscul de dezangajare în absorbţia de fonduri europene şi a detaliat procedurile ulterioare pe termen scurt şi mediu, în vederea realizării celor două centuri ocolitoare.

În perspectiva realizării celor două segmente, Lucian Șova a enunțat intenţia de renunţare la împrumutul negociat cu Banca Mondială, explicând oportunitatea realizării de proiecte în regim de parteneriat public privat, în contextul noului pachet legislativ ce face sustenabilă această modalitate de contractare.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co